Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia pri Žiline: Dvaja mŕtvi po zrážke s vlakom! Čo sa stalo na priecestí za bieleho dňa?

Pri nehode zasahovalo 15 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so šiestimi kusmi techniky
Pri nehode zasahovalo 15 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so šiestimi kusmi techniky (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

RAJECKÉ TEPLICE - Zrážku s osobným vlakom v sobotu (14. 8.) popoludní v Rajeckých Tepliciach-Poluvsí neprežili dve osoby z osobného auta. Pri nehode zasahovalo 15 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) so šiestimi kusmi techniky, ktorí tiež zabezpečili evakuáciu cestujúcich z vlaku.

Informoval o tom v nedeľu riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Jaroslav Kapusniak. "Hasiči po príchode na miesto v súčinnosti so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) zabezpečili evakuáciu 50 cestujúcich z osobného vlaku najskôr do evakuačného autobusu záchrannej brigády a potom do náhradnej dopravy, ktorú zabezpečili ŽSR," uviedol Kapusniak s tým, že počas evakuácie zabezpečili i pitný režim pre cestujúcich. 

Lekár záchrannej zdravotnej služby skonštatoval u oboch ľudí z osobného auta, muža a ženy, smrť, doplnil Kapusniak. "Naše práce spočívali v zabezpečení havarovaného vozidla a vlakovej súpravy proti pohybu, protipožiarnych opatrení. Vozidlo, ktoré bolo zakliesnené pod vlakom, sme potom s pomocou ťažkej techniky presunuli na bezpečné miesto. Usmrtené osoby sme z auta vyslobodili hydraulickým náradím a odovzdali príslušníkom Policajného zboru SR," opísal riaditeľ. Na mieste zasahovali príslušníci HaZZ z hasičskej stanice Žiline, Rajec a záchrannej brigády v Žiline.

Príčiny vyšetruje polícia

Zrážku s vlakom v sobotu popoludní na železničnom priecestí v Rajeckých Tepliciach-Poluvsí neprežili 57-ročný vodič osobného auta a jeho 75-ročná spolujazdkyňa. Okolnosťami a príčinami tragickej dopravnej nehody sa zaoberá polícia, informoval v nedeľu žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. 

"Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania 57-ročný vodič viedol vozidlo Škoda po ceste prvej triedy v smere jazdy od Rajca na Žilinu. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin vošiel na železničné priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim vlakom," opísal Moravčík. 

Pri dopravnej nehode podľa neho utrpeli vodič vozidla Škoda aj jeho 75-ročná spolujazdkyňa ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahli. "Alkohol u 33-ročného rušňovodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 15.000 eur. Ďalšie okolnosti a príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodal. 

Viac o téme: NehodaAutoVlakHasičiZrážkaPolícia Rajecké Teplice-Poluvsie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu