Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mária Kolíková: Napätie v strane je veľké, snem by mal byť čím skôr

Mária Kolíková
Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predsedníctvo strany Za ľudí bude v stredu diskutovať o zvolaní mimoriadneho snemu. Podľa podpredsedníčky strany a ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej by mal byť zvolaný čím skôr, najneskôr v septembri.

Napätie v strane je podľa nej veľké. Nevie si predstaviť ďalšie fungovanie bez toho, aby sa vyriešilo. O konkrétnych krokoch v prípade, ak predsedníctvo situáciu nevyrieši, zatiaľ hovoriť nechce. "Nechcem robiť žiadne vážne vyjadrenia bez toho, aby som vedela, čo sa dnes udeje. Uvidíme, ako dnes zareagujú členovia predsedníctva," skonštatovala.

S predsedníčkou strany Veronikou Remišovou je Kolíková podľa svojich slov priebežne v kontakte. V strane Za ľudí je už dlhšie rozkol, ktorý sa prehĺbil po vládnej kríze. Nespokojní členovia strany okolo Kolíkovej si vytvorili frakciu v strane a žiadajú zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie Za ľudí. Svoj záujem o post šéfa strany ešte v polovici júna prejavil Juraj Šeliga, Remišová vtedy povedala, že je kompromisným kandidátom.

Viac o téme: NapätieSnemStranaMária KolíkováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu