Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Matovičov rezort čelí otázkam: Vysvetľujú, ako to bude s prémiami za odporúčania na očkovanie

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - To, čo pred istým časom avizoval rezort vicepremiéra Igora Matoviča sa ešte stále len pripravuje, no už teraz tu máme prvé informácie, ako to bude prebiehať. Reč je o očkovacej prémií pre každého, kto bude ostatných presviedčať na očkovanie a s tým ďalšie súvisiace novinky. Rezort financií pritom ešte tvrdí, že web zatiaľ nie je spustený, no nie je dôvod sa odhlasovať z termínov na očkovanie.

Matovičovo ministerstvo finančný príspevok charakterizovalo ako sprostredkovateľský bonus. "Ministerstvo financií SR v súčasnosti eviduje množstvo otázok o tom, kde si ľudia môžu uplatniť svoj sprostredkovateľský bonus, či prihlásiť sa do očkovacej prémie. Do očkovacej prémie sa bude môcť prihlásiť každý zaočkovaný bez ohľadu na to, kedy vakcínu dostal. Nárok na sprostredkovateľský bonus budú mať všetci tí, ktorí odporučia očkovanie inej osobe, a tá absolvuje prvú dávku po 1. 7. a druhú dávku do 31. 10. 2021," dušuje sa ministerstvo.

Archívne video

Platenie testov v plnej výške by bolo nútenie do očkovania, Matovič hovorí o sociálnom revolveri (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Web stále nie je v prevádzke

Webová stránka, na ktorej si budú môcť ľudia uplatniť sprostredkovateľský bonus či prihlásiť sa do očkovacej prémie, pritom ešte stále nie je spustená. Ministerstvo financií SR ale zdôrazňuje, že nie je žiadny dôvod na to, aby záujemcovia presúvali svoje termíny na očkovanie a čakali až na spustenie prihlasovania.

"Uplatniť si sprostredkovateľský bonus budú môcť ľudia až do 7 dní od spustenia prihlasovania. Do očkovacej prémie sa budú môcť zaočkovaní prihlásiť kedykoľvek. O presnom termíne spustenia registrácie budeme verejnosť včas informovať," tvrdí Matovičov rezort.

Následne, keď bude systém spustený, budú môcť zaočkovaní prihlásiť svojho sprostredkovateľa na bonus do 7 dní od druhej dávky vakcíny, resp. od termínu zaočkovania jednodávkovou vakcínou. Opatrenie bolo schválené poslancami NR SR a v súčasnosti čaká na podpis prezidentky SR.

Viac o téme: PomocMinisterstvo financiíKoronavírusOčkovacia prémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu