Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovičov prekvapivý obrat v očkovaní: Na poslednú chvíľu sa zaregistroval na Sputnik V!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Ďalší veľký obrat! Minister financií Igor Matovič (OĽANO) sa nakoniec zaregistroval na očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V. Na to, či sa ňou dá aj skutočne zaočkovať, už však expremiér neodpovedal.

Bola to veľká sláva, keď na košickom letisku aj za účasti vtedajšieho predsedu vlády Igora Matoviča v marci tohto roka pristálo lietadlo naložené prvými 200-tisíc kusmi dávkami ruskej vakcíny Sputnik V. Informuje o tom Tv Markíza. Po veľkolepej uvítacej ceremónii však prišlo rýchle schladenie.

Igor Matovič sa prihlásil na očkovanie vakcínou Sputnik V (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Očkovacia látka totiž nebola a dodnes nie je schválená Európskou liekovou agentúrou a o vhodnosti jej použitia sa preto začali šíriť polemiky. Počet ľudí, ktorí sa ňou mali chcieť dať zaočkovať sa tak začal rýchlo zužovať. Vakcína tak mala červenú a čakalo sa, ako sa bude situácia okolo nej vyvíjať. Sám Matovič sa jej však zastával a hovoril dokonca o kampani, ktorá sa proti Sputniku V strhla.

Ruská vakcína Sputnik V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Zsolt Szigetvary/MTI via AP)

Po troch mesiacoch čakania sa nakoniec rozhodlo, že Sputnikom sa u nás očkovať bude a záujemcovia sa môžu začať hlásiť. Do toho sa však už terajší minister financií, ktorého práve kauza okolo Sputnika stála premiérske kreslo, veľmi nehrnul. Práve naopak, otvorene vyhlásil, že sa touto vakcínou zaočkovať nedá, lebo sa potom nedá cestovať do zahraničia“.

Mnohé krajiny ju totiž neakceptujú a tak ľudia ani po zaočkovaní nemôžu voľne cestovať. 

Matovičov prekvapivý obrat v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Teraz však financmajster urobil ďalší obrat, keď potvrdil, že sa na očkovanie Sputnikom zaregistroval. Áno, stihol som sa zaregistrovať," uviedol. Na to, či sa ním dá aj skutočne zaočkovať, už však neodpovedal.

Očkovať ruskou vakcínou sa začalo 7. júna. Záujem o ňu prejavilo u nás celkovo 15 681 ľudí. Registrovať sa bolo možné z dôvodu exspirácie vakcín len do 30. júna.

Viac o téme: OčkovanieIgor MatovičSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu