Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Slovákov útočí najnechutnejšie klamstvo o očkovaní: Zneužili malého chlapca! Jeho smrť je blud

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PIEŠŤANY - Konšpirátori sa neštítia ničoho! Po nanočipoch vo vakcínach a rôznych iných hoaxoch, prišiel ďalší, avšak oveľa nebezpečnejší. Žena sa neštítila pri tomto klamstve zneužiť malého chlapca.

archívne video

Na Slovensku potvrdili delta variant, spúšťa sa registrácia na očkovanie u všeobecných lekárov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Facebookový profil Jana Porubska vytvoril pred dvoma dňami status, v ktorom hovorí o smrti 13-ročného chlapca po vakcinácii v Piešťanoch. Upozornila na to polícia na sociálnej sieti. Žena má niekoľko iných profilov a zdieľa nich rôzne konšpirácie o pandémii a očkovaní a medzi nimi aj to, že v nemocnici v Piešťanoch mal zomrieť 13-ročný chlapec po očkovaní. Vraj sa mu zväčšilo srdce. 

Hoax
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Nevedno prečo, žena spojila smrť chlapca aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. "Prezidentka Zuzana Čaputová patrila medzi prvých zaočkovaných politikov na Slovensku a jasný signál smerom k vakcinácii vyslala aj v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Podľa slov prezidentky je v tejto chvíli vakcínou proti smrteľnému koronavírusu zaočkovaná nielen ona, ale prakticky celé jej bezprostredné okolie. "Pokiaľ ide o moje bezprostredné okolie, celá moja rodina, dokonca aj mladšia dcéra, ktorá ešte nemá 18 rokov, má za sebou prvú vakcínu. V tomto prípade dávam na odporúčania odborníkov a lekárov," vyhlásila," píše polícia. 

Tento výmysel o smrti chlapca, ktorý sa dá jednoducho overiť, zdieľalo vyše 2,3 tisíc ľudí. "Uvedená informácia sa netýka vakcinačného centra na poliklinike Rekreačná č. 2 v Piešťanoch, nakoľko v tomto centre neočkujú deti od 12 do 15 rokov. V našej nemocnici pred dvoma dňami, ani pred týždňom ani pred mesiacom nezomrelo žiadne 13-ročné dieťa," vyjadrila sa nemocnica v PIešťanoch. 

Hoax
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: SmrťOčkovaniePandémiaHoaxPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu