Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Kočner má na krku ďalšie obvinenie! Mal si objednať vraždy Žilinku, Lipšica aj Šufliarskeho

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Odsúdenému Marianovi Kočnerovi pribudlo ďalšie obvinenie. A opäť sa týka objednávky vraždy! Tentokrát má ísť o objednávku vrážd Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

Kočner a Szabó na Najvyššom súde (Zdroj: Topky)

Marianovi Kočnerovi vzniesli obvinenie tesne pred skončením vyšetrovania objednávky vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho. Informoval o tom DenníkN

"Mám informáciu od vyšetrovateľa, že by vyšetrovanie malo byť už v záverečnej fáze. Nechcem to rámcovať, ale v blízkom čase by to malo byť ukončené a spis by mal byť predložený prokurátorovi, teda mne, na ďalšie rozhodnutie," povedal v rozhovore pre portál dozorový prokurátor prípadu Michal Šúrek. 

Kauza vraždy Kuciaka ide znova pred súd: Odsúdia Kočnera a Zsuzsovú? Na stole sú nové dôkazy!

Kočner mal zadať objednávku na vraždu prokurátorov Žilinku a Lipšica ešte skôr ako na Jána Kuciaka, ktorého aj so snúbenicou zastrelili vo februári 2018. Daniel Lipšic bol v tom čase advokát. Žilinka bol v tom čase prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Práve on  vydal pokyn, aby Kočnera po dlhom čase obvinili v ekonomickej kauze Donovaly, kde išlo o podvody s DPH.

AKTUÁLNE Kočner má na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky)

Peter Šufliarsky bol námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek, na ktorého sa Kočner tiež v komunikácii cez aplikáciu Threemu sťažoval, že odmieta konať tak, ako mu to vyhovuje. Aj tieto objednávky vrážd mal Kočner sprostredkovať cez Alenu Zsuzsovú, ktorá je tiež obžalovaná v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.

Najvyšší súd pred niekoľkými dňa zrušil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu, ktorý oslobodil Alenu Zsuzsovú a Mariana Kočnera v prípade vraždy Kuciaka. Prípad sa tak vráti na Špecializovaný trestný súd do Pezinka, kde o ňom bude opäť rozhodovať senát pod vedením Ruženy Sabovej. 

AKTUÁLNE Kočner má na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky)

Viac o téme: Obvinenie Objednávka vraždyMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu