Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Beštiálna vražda otriasa Tureckom: Muž zabil študentku (†21)! Neuveríte, čo urobil s jej telom

Vrah znásilnil a zavraždil mladú ženu. Zobraziť galériu (3)
Vrah znásilnil a zavraždil mladú ženu. (Zdroj: Twitter/ Özgür Genç Kadın, DayanismaMor)

ANKARA - Muž (48) znásilnil a uškrtil študentku žurnalistiky Azru Gülendam Haytaoğluová (†21) v provincii Antalya a jej rozštvrtené telo pochoval v lese. Zvlášť kruté je, že podľa medializovaných informácií vyrezal žiletkou svoje meno do tela obete.

Páchateľom ohavného činu má byť stavebný inžinier a realitný agent Mustafa Murat Ayhan. K brutálnemu činu sa vraj priznal. Údajne spolu s Haytaoğluvou pili alkohol, potom došlo k hádke, povedal vyšetrovateľom.

Rakúšan (29) celé týždne plánoval vraždu: Zabiť muža mal z absolútne šialeného dôvodu!

Priemyselná kamera ho večer niekoľkokrát zachytila, ako s kufrom odchádza z domu. Vnútri mali byť časti tela. Po priznaní zaviedol políciu do lesa a ukázal, kde ich pochoval.

FOTO Beštiálna vražda otriasa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/ DayanismaMor)

Študentka bola nezvestná od minulej stredy. Okolo polnoci jej zavolala sestra - potom ju už nebolo možné zastihnúť. Jej časti tela našli až v pondelok.

Po tom, ako sa prípad dostal na verejnosť, skupiny bojujúce za práva žien, vyzvali na demonštrácie a kritizovali: „Je to mužský štát a jeho k ženám nepriateľská politika. Súdnictvo chráni páchateľov a nevykonáva efektívne vyšetrovanie.“

FOTO Beštiálna vražda otriasa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TIKTOK/ bonusazra)

V tomto konkrétnom prípade aktivistky za práva žien vyšetrovateľom vyčítajú, že mobil študentky lokalizovali príliš neskoro.

Podľa organizácie „Zastavíme vraždenie žien“ len v minulom roku zabili v Turecku 300 žien muži z blízkeho okolia a skupina od začiatku roka napočítala viac ako 140 takýchto činov.

Turecko v marci odstúpilo od takzvaného Istanbulského dohovoru. Dohoda zaväzuje štáty postaviť mimo zákon fyzické a psychické násilie páchané na ženách a taktiež zakročiť proti mrzačeniu genitálií, nútenému manželstvu a nútenej sterilizácii.

Viac o téme: VraždaŽiletkaMenoTureckoMustafa Murat AyhanAzra Gülendam Haytaoğlu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu