Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Psychologička sa stretla s mafiánom El Chapom: Priznal jej veľkú slabosť

Mónica Ramírez Canová sa stretla s El Chapom. Zobraziť galériu (3)
Mónica Ramírez Canová sa stretla s El Chapom. (Zdroj: Profimedia, wikipedia)

WASHINGTON - Mexická kriminálna psychologička Mónica Ramírez Canová sa stretla s najhoršími zločincami sveta. El Chapo sa jej tiež zdôveril a povedal jej, kto je pre neho najdôležitejšou ženou v živote.

Mexičanka Mónica Ramírez Canová (45) ako kriminálna psychologička musela čeliť skutočne tvrdým chlapom: drogovým narkobarónom, nájomným vrahom, a teda aj slávnemu šéfovi kartelu Sinaloa El Chapovi (64). Joaquín Guzmán, ako sa El Chapo v skutočnosti volá, je teraz vo väzení v USA. Bol odsúdený na doživotie plus 30 rokov.

VIDEO Násilná smrť mení históriu: Expolicajt Chauvin spoznal tvrdý trest za vraždu Floyda!

V rozhovore pre nemecký Spiegel odborníčka na profily kriminálnikov rozpráva o svojich stretnutiach so zločincami, s ktorými sa stretla v rokoch 2013 až 2019. Spoznala aj ľudskú stránku gangstrov.

Manželka El Chapa, Emma Coronel Aispurová
Zobraziť galériu (3)
Manželka El Chapa, Emma Coronel Aispurová  (Zdroj: Profimedia)

Toľko, koľko môžem zafinancovať

El Chapo, s ktorým rok pracovala, je veľmi zdvorilý a dobre vychovaný. „Vie, ako sa má správať k ženám, preto je v jeho živote nespočetné množstvo žien,“ hovorí v rozhovore Mónica Ramírez Canová.

Povedal jej: „Som závislý na ženách.“ El Chapo mal veľa afér. Uviedol, že pomáhal svojim manželkám, pretože sa starali o jeho deti, keď bol na úteku. Jeho mottom je, že môžete mať toľko žien, koľko chcete, pokiaľ ich dokážete financovať.

Číslo jeden medzi ženami

Medzi ženami je na prvom mieste jeho matka Consuelo Loeraová (93). Veľmi ho zasiahlo, keď bol obvinený zo spáchania vraždy guadalajarského arcibiskupa. Mónica Ramírez Canová k tomu povedala: "Bol vydesený, že si jeho matka bude myslieť, že je vinný zo smrti duchovného."

Matka El Chapa Maria Consuelo Loeraová
Zobraziť galériu (3)
Matka El Chapa Maria Consuelo Loeraová  (Zdroj: Profimedia)

Mónica Ramírez Canová hovorí, že televízne seriály o El Chapovi sú pomerne realistické. „Veľmi výstižne opisujú jeho vzťah s vládou, to, ako sú úrady zapojené do obchodu s drogami, ako si pomáhajú.“

Kriminálna psychologička považuje narkobaróna za „priemerne inteligentného, ​​ale prefíkaného“ a s veľkým strategickým inštinktom.

Obete rozpílené zaživa

O drogových karteloch v Mexiku Mónica Ramírez Canová všeobecne hovorí: „Násilie, ktoré v súčasnosti v Mexiku zažívame, je psychopatické. Niekoľko kartelov bojuje o kontrolu nad územím, postupujú však brutálne bez hraníc.“

Je im jedno, koho zabijú. „Strieľajú, aby zabili,“ hovorí Mónica Ramírez Canová pre Spiegel. Kartel Zetas mal zmluvne zaviazaných bývalých elitných vojakov, ktorí boli vycvičení na sťatie obetí.

„Vrahovia svoje obete zaživa rozpílili a natáčali si ich na mobilné telefóny, aby vystrašili svojich súperov.“ Páchatelia sú zvyčajne nadrogovaní, pretože inak by nezniesli takéto vraždenie.

Mónica Ramírez Canová pracovala s chlapcami, ktorí sa stali nájomnými vrahmi, keď mali iba deväť rokov. Žiada viac odhodlania pri zákrokoch proti kartelom. Mónica Ramírez Canová vraví: „Beztrestnosť sa musí predovšetkým skončiť. Je to rakovina, ktorá požiera našu spoločnosť, rovnako ako korupcia.“

Viac o téme: Joaquín GuzmánEl Chapo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu