Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prvá obeť tohto leta! Mária (†13) našli potápači mŕtveho: FOTO Chlapca strhol prúd Váhu

Záchranné zložky pátrali po 13-ročnom chlapcovi Zobraziť galériu (6)
Záchranné zložky pátrali po 13-ročnom chlapcovi (Zdroj: FB/Polícia SR)

ŠÚROVCE – Viaceré zložky polície, hasičov a dobrovoľníkov od skorého rána pokračovali v intenzívnom pátraní po trinásťročnom Máriovi, ktorého mal včera podvečer strhnúť prúd Váhu. Svedkami nešťastia bolo niekoľko jeho kamarátov, ktorí na pomoc zalarmovali okoloidúceho muža. Následne sa obrátili na linku 112. Krátko pred dnešným poludním polícia zverejnila smutnú správu - Mária našli mŕtveho približne sedem kilometrov od nešťastnej udalosti.

O nešťastí neďaleko Šúroviec informovala ako prvá polícia. „V tejto chvíli vieme iba potvrdiť, že polícia prijala z linky 112 oznámenie o topiacom sa chlapcovi v rieke Váh, v časti Varov Šúr, neďaleko Šúroviec,“ uviedli v pondelok pred ôsmou večer policajti. Tí spolu s ostatnými záchrannými zložkami prepátravali brehy. „V čase udalosti bolo na mieste asi 8 detí. Bližšie informácie poskytneme neskôr, po ukončení pátracích prác,“ dodali muži zákona.

Tragédia! Pri Námestove zomrel len 15-ročný chlapec: FOTO Osudným sa mu stala jazda na štvorkolke

Mário Bihári bol nezvestný od pondelka
Zobraziť galériu (6)
Mário Bihári bol nezvestný od pondelka  (Zdroj: KR PZ Trnava)

Ako dnes dopoludnia konkretizovala krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová, nezvestným bol Mário Bihári (13), ktorý včera okolo 15:20 h odišiel z domu na bicykli s tým, že ide s kamarátom na zmrzlinu. Namiesto toho sa však išiel kúpať na rieku Váh. „Krátko po 17:00 h sa mal dostať do vody a mal ho strhnúť prúd. Kamaráti zalarmovali okoloidúceho 39-ročného muža, ktorý sa im Mária snažil pomôcť nájsť. Ihneď volali na tiesňovú linku 112,“ spresnila Antalová.

Po chlapcovi včera odštartovalo intenzívne pátranie. Hľadali ho policajti, hasiči, tiež viacerí dobrovoľníci, ktorí po ňom pátrali do neskorého večera. Mária sa im, žiaľ, nájsť nepodarilo.

Prvá obeť tohto leta!
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Pátranie má tragický koniec

Dnes pokračovala pátracia akcia za pomoci vrtuľníka letky MV SR, ako aj viacerých zložiek polície, hasičov a dobrovoľníkov. Bohužiaľ, tínedžera našli bez známok života. „Polícia dnes krátko po 8.30 h začala opätovne pátraciu akciu po nezvestnom 13-ročnom Máriovi zo Šúroviec. Krátko nato ohlásili pátrači, ktorí prepátravali vo vzduchu vrtuľníkom z letky MV SR, že chlapec bol nájdený bez známok života približne 7 km od nešťastnej udalosti, v časti zvanej Šintavské Bane,“ uviedli krátko pred poludním policajti. 

Prvá obeť tohto leta!
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Na pátraní sa podieľalo niekoľko hasičských jednotiek

Ako priblížila krajská hovorkyňa hasičov v Trnave Lena Košťálová, hasiči priali oznámenie o  topiacom sa chlapcovi pri obci Varov Šúr v pondelok po piatej popoludní. „Na udalosť boli vyslané hasičské jednotky z Trnavy, Galanty a Serede s 11 príslušníkmi a 6 kusmi techniky. Po príchode na miesto jednotka okamžite spustila do rieky motorový čln, ktorý začal s prehľadávaním úseku od obce Varov Šúr až po Sereď,“ opísala Košťálová. Podľa jej slov prehľadávanie prebiehalo aj z vodnej hladiny v neoprénových oblekoch a rovnako aj z brehu rieky prostredníctvom hasičov z dobrovoľného hasičského zboru obce Šúrovce a hasičskej štvorkolky. „K udalosti dorazil aj sanitný automobil hasičskej záchrannej služby a taktiež technika občianskeho združenia Rescue Malé Karpaty,“ doplnila hovorkyňa.

Pátranie po chlapcovi dnes pokračovalo od skorého rána
Zobraziť galériu (6)
Pátranie po chlapcovi dnes pokračovalo od skorého rána  (Zdroj: FB/Hasičský a záchranný zbor)

K podobnej tragédii došlo v Česku

Českí policajti od pondelka vyšetrujú tragédiu, ku ktorej došlo v rieke Opava neďaleko prírodného kúpaliska Strieborné jazero. Portál TN.cz informoval, že sa tam utopil jedenásťročný chlapec. „V pondelok v neskorých popoludňajších hodinách sa mal pri rieke Opava v lokalite blízko Strieborného jazera v Opave pohybovať neplnoletý chlapec. Mal vstúpiť do rieky, pričom sa mal svojim rovesníkom stratiť z očí. Na miesto boli privolaní hasiči, policajti, strážnici a zdravotníci,“ citoval web krajskú hovorkyňu polície Soňu Štetínsku. Policajti našli chlapca vo vodnom toku bez známok života. Resuscitácia bola neúspešná.

Viac o téme: ChlapecHasičiPátraniePolícia VáhMário Bihári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu