Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRIESKUM Zaočkovali by ste svoje deti proti ochoreniu Covid-19? Názory sú rozdielne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa v súčasnosti očkujú ľudia starší ako 16 rokov. Spoločnosť Pfizer/Biontech však dala na schválenie svoju vakcínu aj pre deti od 12 rokov. Prieskum agentúry Focus ukazuje, či by rodičia dali zaočkovať svoje deti proti koronavírusu.

Archívne video

Očkovanie proti KORONAVÍRUSU na Slovensku podporuje prezidentka a ďalšie osobnosti (Zdroj: MZ SR)

Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Legvarského by sa v priebehu júna už mohli proti koronavírusu očkovať aj deti od 12 rokov. Podmienkou je, aby bola vakcína schválená Európskou liekovou agentúrou. V súčasnosti očkujeme na Slovensku tromi schválenými vakcínami - Vaxzevriou od AstraZeneca, Modernou a Corminaty od spoločnosti Pfizer/Biontech. 

Záujem o OČKOVANIE klesá: Ľudí zrejme presvedčí až tretia vlna! Odborníci navrhujú TRI riešenia ako ich motivovať

Práve posledná menovaná je dostupná pre ľudí od 16 rokov a mohla by byť prístupná aj pre mladšie deti. Televízia Markíza si dala vypracovať prieskum agentúrou Focus. 

„V súčasnosti sa na očkovanie proti Covid-19 môžu prihlásiť len deti staršie ako 16 rokov. Podporujete to, aby sa proti tomuto ochoreniu zaočkovali aj deti mladšie ako 16 rokov, za predpokladu, že bude pre ne k dispozícii vakcína, ktorá bude otestovaná a schválená Európskou liekovou agentúrou?" znela otázka, ktorú sa spýtali anketári viac ako tisíc respondentov. Z odpovedí vyplynula, že vyše polovica respondentov je proti očkovaniu detí. Súhlas vyjadrilo 49%. 

Prieskum
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/TV Markíza)

Prieskum
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/TV Markíza)

Viac o téme: PrieskumDetiOčkovanieKoronavírusPfizer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu