Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V procese so starostom Dolného Chotára vypovedali ďalší traja svedkovia

Na snímke obvinený starosta obce Dolný Chotár František Dora
Na snímke obvinený starosta obce Dolný Chotár František Dora (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Výpoveďami ďalších troch svedkov pokračovalo v pondelok pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pojednávanie so starostom Dolného Chotára Františkom Dorom a spol., ktorí čelia obžalobe z viacerých vrážd a inej trestnej činnosti. Proces je naplánovaný aj na štvrtok (6. 5.). Informoval o tom obhajca Ľudovít Štanglovič.

František Dora, jeho syn František Dora mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov. Vraždy si mal objednávať František Dora, aby umlčal tzv. biele kone. Niektoré svoje obete zastavili pod zámienkou policajnej kontroly. V policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju zaškrtili.

Za skutok mali vykonávatelia dostať vtedajšie tri milióny korún. Gang sátorovcov mal mať na svedomí viac ako 80 ľudských životov. V procese vypovedalo doteraz približne 20 svedkov, znalcov, poškodených a aj viacerí na dlhé roky odsúdení členovia skupiny sátorovcov. Pojednávanie pred senátom Pamely Záleskej sa začalo koncom júla 2020.

Viac o téme: SvedkoviaFrantišek DoraStarosta Dolného Chotára
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu