Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Matovičova sestra opäť prehovorila: Ostré slová k vláde ohľadom napätia na Ukrajine, máte ešte kožu na ksichte?!

Matovičova sestra opäť kritizuje vládu, tentokrát kvôli situácii na Ukrajine. Zobraziť galériu (3)
Matovičova sestra opäť kritizuje vládu, tentokrát kvôli situácii na Ukrajine. (Zdroj: Facebook/Zuzana Belicova, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Sestra Igora Matoviča Zuzana Belicová je na sociálnej sieti verejnosti už dobre známa. Predovšetkým tým, že na vládu, v ktorej účinkuje jej brat ako minister financií, má ťažké srdce prakticky už od jej prvých krokov. Tentokrát si však nezobrala na paškál situáciu ohľadom pandémie, ale venovala sa zahraničným nepokojom na Ukrajine.

Majú ešte kožu na ksichte?

Belicová v statuse kritizuje konanie vlády počas rastúcich nepokojov na Ukrajine. "Vláda, ktoré sa tvári, že jej záleží na životoch ľudí, kľudne, poslušne a bez slova dovolí množstvo presunov cudzej vojenskej techniky cez Slovensko na Ukrajinu a do Pobaltia, kde reálne hrozí vypuknutie otvoreného vojenského konfliktu, a teda zabíjania nevinných ľudí? Má taká vláda ešte kožu na ksichte?" pýta sa v statuse Belicová.

Matovičova sestra opäť prehovorila:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Zuzana Belicova)

"Budeme sa aj tentokrát farizejsky tváriť, že pôjde len o "humanitárne bombardovanie", tak ako pri agresii vojsk NATO v Juhoslávii? Budeme teda preto ako lokaj západu a USA len poslušne držať huby?," pýta sa v posledných riadkoch statusu Belicová.

VIDEO Minister obrany Jaroslav Naď sa vyjadruje k situácii na Ukrajine:

Jaroslav Naď si pochvaľoval prvé rokovanie vlády, od Hegera dostali ministri kvetiny (Zdroj: Topky/Maarty)

Korčok hovoril kvôli Ukrajine s Kulebom

Minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok hovoril v stredu so svojím ukrajinským rezortným partnerom Dmytrom Kulebom o pohyboch ruských síl neďaleko ukrajinských hraníc, pričom Kyjevu opäť vyjadril podporu slovenskej vlády. Šéf rezortu diplomacie SR o tom informoval na Twitteri.

"Hovoril som so svojím ukrajinským kolegom Dmytrom Kulebom o súčasnej situácii na východe Ukrajiny a sústreďovaní ruských vojakov. Ubezpečil som ho, že slovenská vláda naďalej podporuje zvrchovanosť a územnú celistvosť Ukrajiny. Budeme v kontakte," napísal Korčok.

Matovičova sestra opäť prehovorila:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kuleba postoj Korčoka ocenil. "Veľmi si vážime zásadný a nezmenený postoj Slovenska pri podpore Ukrajiny v čase, keď Rusko pokračuje v sústreďovaní svojej armády (pri hraniciach) a iných destabilizačných aktivitách. Všetci musíme zostať jednotní, aby sme mohli čeliť pokračujúcej ruskej agresii," napísal v reakcii na Twitteri šéf ukrajinskej diplomacie.

Situáciu rieši dnes aj výbor

Možné dosahy stupňujúceho sa napätia medzi Ruskom a Ukrajinou na bezpečnosť SR dnes prerokuje mimoriadny Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Na výbor sú prizvaní minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO), minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) a ukrajinský atašé pre obranu Bogdan Kharchuk pôsobiaci na veľvyslanectve Ukrajiny v SR.

Ukrajina minulý týždeň upozornila na zhromažďovanie ruských vojakov v okolí jej hraníc a nárast násilia pozdĺž línie kontaktu v Donbase na východe krajiny. Rusko tvrdí, že presuny vojakov majú obranný charakter.

Viac o téme: SestraStatusIgor MatovičUkrajinaZuzana Belicová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu