Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Lengvarský si prevzal úrad: Poďakoval sa zdravotníkom za boj s pandémiou a za dôveru

Eduard Heger odovzdáva ministerstvo novému ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému. Zobraziť galériu (3)
Eduard Heger odovzdáva ministerstvo novému ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému. (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) chce presadzovať opatrenia na potlačenie pandémie a rozvoj zdravotníctva na Slovensku. Pri rozhodovaní mieni počúvať odborníkov. Povedal to novinárom po tom, ako si prevzal ministerstvo. Pri nástupe zároveň poďakoval zdravotníkom za pomoc v boji s pandémiou nového koronavírusu.

"Plne si uvedomujem, že vstupujem na rezort, ktorý je z veľkej miery zodpovedný za ďalší priebeh pandémie. Preto budem pozorne počúvať svojich kolegov, odbornú obec, vedcov a snažiť sa prijať a presadzovať také opatrenia, aby sme pandémiu potlačili a umožnili ďalší rozvoj zdravotníctva na Slovensku," avizoval.

Premiér Eduard Heger odovzdal vedenie ministerstva zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Lengvarského do úradu uviedol premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorého vládu vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok dopoludnia. Lengvarský nahradil Mareka Krajčího (OĽANO), ktorý viedol rezort rok. Odstúpil počas vládnej krízy, ktorá vypukla po dovoze vakcíny Sputnik V. Krajčího odchod žiadali koaličné strany SaS a Za ľudí. Samotná kríza viedla aj k výmene premiéra a niekoľkým personálnym obmenám.

Vladimír Lengvarský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Lengvarský je brigádnym generálom. Doposiaľ pôsobil ako riaditeľ vojenskej nemocnice v Ružomberku. Predtým pôsobil ako hlavný lekár Ozbrojených síl SR.

VIDEO Lengvarský si prevzal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

VIDEO Brífing nového ministra Vladimíra Lengvarského a Vladimíra Krčméryho:

Lengvarský je vďačný, že mu bola prejavená dôvera a Krčméry popísal, aká je aktuálna situácia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: úradMinisterstvo zdravotníctvaPandémiaVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu