Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polícia o vražde v Poluse: Hľadaní Rusi sú už zrejme fuč!

Kurban Gassajniev (46) je nezvestný od 1. 4. 2000. Zavraždený v Poluse a postrelený muž sú zrejme jeho súrodenci. Zobraziť galériu (3)
Kurban Gassajniev (46) je nezvestný od 1. 4. 2000. Zavraždený v Poluse a postrelený muž sú zrejme jeho súrodenci.

BRATISLAVA - Usman A. (36) a Rustan A. (23) - to sú mená dvoch Rusov, ktorých polícia hľadá v krajinách schengenského priestoru a v Rusku v súvislosti s piatkovou vražednou prestrelkou v bratislavskom Polus City Centre. Podľa ministra vnútra Kaliňáka polícia pravdepodobne vie, kto je autorom smrtiacej streľby.

Prvý z hľadaných mužov má slovenské občianstvo a býval v Bratislave, druhý má trvalé bydlisko v Rusku. "Predpokladáme, že už sú mimo Slovenska," pripustil policajný viceprezident Stanislav Jankovič. Totožnosť tretieho hľadaného účastníka streľby polícia zatiaľ nepozná. Podľa vyšetrovateľov najmenej dvaja z deviatich Čečenov a Dagestancov, ktorí boli pri prestrelke, prišli z Rakúska. Obe skupiny boli zastúpené štyrmi členmi a príslušnosť posledného - deviateho polícia zisťuje.

Vplyv na vyhrotenie hádky v Poluse malo podľa ministra Kaliňáka to, že Dagestanci a Čečeni sedeli v oddelenej časti, a dali tak voľnejší prechod emóciám. "Keby pri nich boli civilisti, zrejme by sa to nestalo," uviedol Kaliňák. Zaujímavosťou prípadu streľby v Poluse je aj fakt, že zavraždený Gabibulla Gassajniev († 38) a jeho postrelený brat Naubiulah (31) sú pravdepodobne súrodenci človeka, po ktorom naša polícia pátra už sedem rokov. Ide o Kurbana Gassajnieva (46). Naposledy ho videla manželka v byte na Podzáhradnej ulici na bratislavských Dolných honoch. Zavraždený Gabibulla a hľadaný Kurban mali pred časom rovnakú adresu bydliska v Dagestane. Traja muži s priezviskom Gassajniev na Slovensku spoločne podnikali od roku 1999.

Zápasníci: So streľbou nemáme nič spoločné!
Polícia o vražde v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)
V súvislosti so streľbou v Poluse sa Slovenský zápasnícky zväz (SZZ) a Zápasnícky klub Dunajplavba dištancoval od toho, že do streľby boli zapletení zápasníci. "Nebola to pravda a tieto vyhlásenia veľmi poškodili slovenské zápasenie. V neposlednom rade aj Rodiona Kertantiho a Davida Musuľbesa," povedal prezident Dunajplavby Peter Marček. "Ja som bol v čase streľby v Karlovej Vsi a Musuľbes 3-tisíc kilometrov ďaleko,“ rozčuľoval sa reprezentačný tréner Kertanti.
(Zľava podpredseda SZZ Miroslav Vojkovič, prezident klubu Dunajplavba Peter Marček a reprezentačný tréner Rodion Kertanti.)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu