Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zsuzsová sa tak skoro z väzby nedostane! VIDEO Nekompromisný verdikt súdu

Alena Zsuzsová
Alena Zsuzsová (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, v utorok rozhodol, že Alena Zsuzsová zostáva vo väzbe do 3. novembra. Je obvinená v kauze prípravy vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho. Rozhodnutie nie je právoplatné. Obvinená proti nemu podala sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Sudca Alene Zsuzsovej predĺžil väzbu do 3. novembra tohoto roku (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Alena Zsuzsová je obvinená z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu a vo väzbe je z dôvodu, aby nemohla utiecť, ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti. Podľa jej právneho zástupcu Štefana Neszméryho jeho klientka nečakala, že by ju z väzby prepustili. Očakávali však vypustenie jedného – dvoch dôvodov väzby, a to kolúznej a preventívnej.

AKTUÁLNE Špecializovaný trestný súd rozhodol: Alenu Zsuzsovú odsúdil na 21 rokov

Alena Zsuzsová bola obžalovaná v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. ŠTS ju spod obžaloby oslobodil, rozsudok však stále nie je právoplatný. Rovnako nie je právoplatný ani 21-ročný trest, ktorý jej vlani vymeral súd v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, kde mala vystupovať ako sprostredkovateľka. Exprimátora zavraždili v roku 2010. Odsúdená svoju vinu popiera.

Z prípravy vrážd Šufliarskeho, Žilinku a Lipšica ju obvinili v auguste 2019 a okrem nej aj Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa. Objednávka na vraždy mala prísť na jeseň 2017 a prijať ju mala práve Alena Zsuzsová. Podľa vyjadrení Žilinku a Šufliarskeho motívom pripravovaných vrážd mala byť ich práca. Lipšic sa domnieva, že motív zavraždiť ho mal podnikateľ Marian Kočner.

Viac o téme: VraždaVäzbaProkurátoriSúd Alena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu