Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Situácia sa po včerajšku ešte viac zamotáva: Šeliga pripúšťa, že sa postu podpredsedu parlamentu vzdá!

Podpredseda NR SR Juraj Šeliga Zobraziť galériu (2)
Podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Situácia vo vláde je skutočne na hrane a v neskutočnom napätí. Po včerajších momentoch, kedy sa každú chvíľu zdalo, že vláda padne, sa dnes ešte nič neskončilo. Hoci si strany dali postup čakať na Sme rodina, z radov Za ľudí sa ozval podpredseda parlamentu Juraj Šeliga, ktorý sa vyjadril, že skutočne nie je prilepený k stoličke podpredsedu parlamentu!

Priaznivcom sa zveril cez status na sociálnej sieti. "Vzhľadom na všetko, čo sa na Slovensku udialo od roku 2018, cítim ako svoju povinnosť urobiť  maximum preto, aby sme tieto ideály a ciele naplnili. Nezakrývam si oči pred zlyhaniami a chybami, ktoré naša vládna koalícia za ostatný rok, pri manažmente pandémie, ale aj v iných oblastiach spravila, ale stále verím, že reštart je možný," píše Šeliga, ktorý po vražde novinára Jána Kuciaka stál na tribúnach počas protestov v roku 2018, kedy došlo k výmene premiéra Roberta Fica za Petra Pellegriniho.


MIMORIADNE Koalícia je na pokraji krachu, SaS aj Za ľudí pripustili odchod: Matovič v tom vidí marketing


Poctivá sebareflexia, je ochotný odísť!

Hneď na to však Šeliga prekvapivo hovorí aj o sebareflexii v podobe svojej vlastnej funkcie. "Záujem krajiny však musí stáť nad našimi ambíciami a záujmami. Preto, keď hovorím o sebareflexii a vyvodzovaní zodpovednosti, hovorím aj o sebe. Ak by niekto z našich koaličných partnerov mal pocit, že rekonštrukcia sa musí prejaviť aj na zmenách vo vedení NR SR, resp. mojom pôsobení ako podpredsedu NR SR moja pozícia je k dispozícii. Som pripravený zabojovať o dobrý výsledok, ale rovnako som pripravený, ak to bude v záujme udržania šance na zmenu a lepšiu službu ľudom a krajine, nestáť zmene v ceste," myslí si mladý podpredseda parlamentu.

Situácia sa po včerajšku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

"Situácia je vážna. Čakajú nás ťažké rokovania a ešte ťažšie rozhodnutia. Uvedomujem si mieru svojej individuálnej i našej kolektívnej zodpovednosti. Prepáčte, ak budem v najbližších dňoch vo svojich vyjadreniach zdržanlivý. Verím však, že je to potrebné, zodpovedné a správne," uzavrel politik.

Viac o téme: FunkciaKoaličná krízaPodpredseda parlamentuJuraj ŠeligaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu