Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Polícia sprísňuje a zintenzívňuje kontroly na hraniciach: Pomáhať budú i vojaci

Polícia posilnila kontroly na hraniciach Zobraziť galériu (3)
Polícia posilnila kontroly na hraniciach (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Polícia od stredy posilní a zintenzívni kontroly na hraniciach s Maďarskom, Rakúskom, Českom aj Poľskou republikou. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. Na všetkých veľkých a frekventovaných cestách na vstupe do SR bude kontrolovať osobnú dopravu 24 hodín denne. Na menej vyťažených budú kontroly v exponovaných časoch a v časoch, keď sa predpokladá najväčšia intenzita dopravy. Polícia upozornila, že kontrolovať bude aj uzatvorené hraničné priechody.

Pri kontrolách budú policajtom vypomáhať aj vojaci. Pôsobiť budú podľa slov hovorkyne v zmiešaných hliadkach spolu príslušníkmi Policajného zboru. „Dávame do pozornosti, že vojaci v tomto prípade plnia úlohy Policajného zboru (na základe zákonného zmocnenia a rozhodnutia vlády SR), a teda majú aj rovnaké oprávnenia ako policajti, napríklad zastavovať motorové vozidlá, vyžadovať preukázanie sa dokladmi a podobne,“ ozrejmila Bárdyová.

Pozor na to, kadiaľ pôjdete

Polícia tiež informovala o otvorených hraničných priechodoch. Upozornila, že ostatné komunikácie nie je možné využívať na vstup alebo výstup zo Slovenska. Na hranici s Rakúskom sú to cestné priechody Bratislava - Jarovce - Kittsee (diaľnica), Bratislava - Petržalka - Berg, Bratislava - Jarovce - Kittsee je otvorený v čase od 6.00 do 22.00 h.

Polícia robí náhodné kontroly
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Do a z Českej republiky možno využiť diaľnicu Brodské - Břeclav a cesty, Brodské - Lanžhot, Holíč - Hodonín, Skalica - Sudoměřice (nová cesta), Vrbovce - Velká nad Veličkou, Moravské Lieskové - Strání, Drietoma - Starý Hrozenkov, Horné Srnie - Brumov - Bylnice, Lysá pod Makytou - Střelná Makov - Bílá-Bumbálka, ďalej Klokočov - Bíla a Svrčinovec - Mosty u Jablunkova.

Na hranici s Maďarskom je možný prejazd cez Čunovo - Rajka (diaľnica), Rusovce - Rajka (stará cesta) len v časoch od 6.00 do 8.00 h a od 15.00 do 17.00 h. Medveďov - Vámosszabadi, Komárno - Komárom (nový most), Komárno - Komárom, Štúrovo - Esztergom, Šahy - Parassapuszta, Slovenské Ďarmoty - Balassagyarmat, Ráros - Ráróspuszta od 5.00 do 20.00 h. Šiatorská Bukovinka - Salgótarján Somosköújfalu, Kráľ – Bánréve, Hosťovce - Tornanádaska od 6.00 do 18.00 h, Milhosť - Tornyosnémeti (rýchlostná cesta R4),  Milhosť - Tornyosnémeti, Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely (cesta I/79) a Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely v čase od 6.00 do 18.00 h.

KORONAVÍRUS Polícia sprísňuje a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Do a z Poľskej republiky možno prejsť cez diaľnicu Skalité – Zwardoň a cesty Skalité – Zwardoň, Oravská Polhora – Korbielów, Trstená – Chyžné, Podspády – Jurgów, Mníšek nad Popradom – Piwniczna, Becherov – Konieczna a Vyšný Komárnik – Barwinek.

Viac o téme: ArmádaPandémiaKontrolyPolícia SlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu