Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sudca bude zajtra rozhodovať o prepustení Jarmily Urbancovej z väzby

(Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku bude v piatok (26. 2.) rozhodovať o žiadosti o prepustenie z väzby, ktorú podala bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmila Urbancová a jej advokát. Neverejný výsluch sa začne v piatok o 13.00 h. Vo štvrtok to potvrdil obhajca obvinenej v kauze Víchrica Peter Erdős.

K žiadosti sa bude vyjadrovať až v piatok. ŠTS v Pezinku na začiatku januára tohto roka už raz jej žiadosť o prepustenie z väzby zamietol. Jarmila Urbancová voči rozhodnutiu nepodala sťažnosť. NS SR v novembri minulého roka zamietol sťažnosť Jarmily Urbancovej, podnikateľa a konkurzného advokáta Zoroslava K. a bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida L. voči rozhodnutiu ŠTS z konca októbra, ktorý trojicu do väzby zobral.

Senát NS SR vtedy zároveň na podklade sťažnosti prokurátorky rozšíril dôvody väzby u obvinených Zoroslava K. a Davida L. aj o preventívnu väzbu. Trojicu zadržala NAKA 28. októbra 2020 v rámci akcie Víchrica. Následne Ústavný súd SR 29. októbra dal súhlas na vzatie do väzby pre Jarmilu U. a Davida L. Všetci traja sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku. O žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu Zoroslava K. bude ŠTS rovnako rozhodovať tento piatok.

Viac o téme: VäzbaKauzyJarmila UrbancováŠpecializovaný trestný súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu