Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú opätovne obvinili z korupcie

Jarmila Urbancová
Jarmila Urbancová (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmilu Urbancovú opätovne obvinili z korupcie. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) opätovne vzniesol obvinenie Jarmile U., bývalej sudkyni Najvyššieho súdu SR, za prečin podplácania," priblížila hovorkyňa. Predchádzajúce trestné stíhanie za tento prečin zrušil generálny prokurátor po podaní sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia.

Jarmila Urbancová podala sťažnosť aj proti tomuto obvineniu. "Uznesenie o vznesení obvinenia považuje za nezákonné. Rovnako ako bolo vytknuté v rozhodnutí o predošlej sťažnosti, nebolo vykonané žiadne dokazovanie, ktoré by preukazovalo to, čo sa jej kladie za vinu," uviedol obhajca obvinenej Peter Erdős. Tvrdí, že obvinenie je postavené na výpovedi jednej osoby. Podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú obvinili z viacerých skutkov po zadržaní Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v roku 2020 v rámci akcie Víchrica.

Viac o téme: KorupciaObvinenie Jarmila Urbancová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu