Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prešovský krajský súd vymeral kanadskému profesorovi sedemročné väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV – Prešovský krajský súd vymeral v stredu sedemročný trest odňatia slobody pre kanadského profesora Davida Scheffela. Uznal ho za vinného zo zločinu sexuálneho zneužívania v súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Informovala o tom hovorkyňa súdu Ivana Petrufová.

Trest si má odpykať v Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) v Prešove s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň mu uložili trest prepadnutia malokalibrovej zbrane, ktorú mal neoprávnene v držbe. Rozhodnutie súdu je právoplatné.

"Odvolací senát Krajského súdu dnes zopakoval dokazovanie a uzavrel dobu páchania skutku od jari 2017 do júla 2017, pričom zločin sexuálneho zneužívania bol spáchaný vo vzťahu k štyrom poškodeným a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže vo vzťahu k piatim poškodeným,“ priblížila Petrufová.

Ako v minulosti informovala polícia, Kanaďan mal v rodinnom dome v meste Veľký Šariš a inde dotýkať sa na intímnych miestach maloletých dievčat z Jarovníc. Pod zámienkou finančnej odmeny ich mal vylákať do svojho domu. Rovnako mal nahé dievčatá fotografovať. Na sedemročné väzenie ho už vlani v septembri odsúdil aj prešovský okresný súd.

Viac o téme: VäzenieTrestPrešovSúd profesor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu