Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dozvieme sa, čo sa stalo? Vyšetrovanie smrti Violy (†34) je vo finále, znalci vyvrátili mrazivý scenár

Viola mala len 34 rokov. Zobraziť galériu (3)
Viola mala len 34 rokov. (Zdroj: Facebook-V.M.)

BRATISLAVA - Violu Macákovú našli 11. novembra 2019 v bratislavskom prístave. Podchladenú, keďže napriek neprívetivému počasiu mala oblečený len sveter, krátku sukňu a silonky. Ukázalo sa, že má početné zranenia. Napokon im podľahla. Vyšetrovanie prípadu, ktorý šokoval Slovensko, je po roku a pol vo finále.

Priam mrazivý prípad zostal celý týždeň utajený pred zrakom verejnosti. Ľudia sa o úmrtí Violy dozvedeli až z médií. Ako prvá správu priniesla televízia JOJ.

Mlčanie polície sa však po medializácii podpísalo pod strach. Predovšetkým ženy sa obávali, že môže ísť o dielo sériového vraha. O tom, že to tak nie je, začala uisťovať polícia až po niekoľkých dňoch. Napokon sa nepotvrdilo ani to, že Viola bola obeťou znásilnenia.

Viola pôsobila ako lektorka angličtiny, v minulosti sa venovala aj modelingu.
Zobraziť galériu (3)
Viola pôsobila ako lektorka angličtiny, v minulosti sa venovala aj modelingu.  (Zdroj: Facebook-J.Z.)

Viacero vyšetrovacích verzií

V prípade smrti Violy ale polícia pracovala s viacerými verziami o tom, čo sa stalo. A zdá sa, že po takmer roku a pol sa verejnosť dozvie, k čomu dospelo vyšetrovanie. Denník SME v stredu informoval, že odpovede by mali byť známe už o niekoľko dní. 

Periodikum sa opiera o slová prokurátora Mateja Izakoviča, ktorý predpokladá, že vyšetrovanie bude uzavreté do konca februára. Izakovič však nekomentoval, či sa definitívne potvrdila jedna z posledných známych vyšetrovacích línií - že úmrtie Violy nemá na svedomí iná osoba. 

Pátranie po Viole polícia vyhlásila deň po jej smrti. Malo vraj ísť o taktiku.
Zobraziť galériu (3)
Pátranie po Viole polícia vyhlásila deň po jej smrti. Malo vraj ísť o taktiku.  (Zdroj: archív)

Znalecký posudok podľa denníka nepotvrdil ani už spomínané podozrenie zo znásilnenia, ani bitku. Výpovede svedkov ani iné dôkazy tiež nemajú nasvedčovať tomu, že mal niekto dôvod Violu zabiť. Je však známe, že sa čakalo na záznamy elektronickej komunikácie cez sociálne siete, v prípade ktorých bola potrebná pomoc USA.

Signál Violinho mobilu, konkrétne dátový hovor, naposledy v osudnú noc zachytili na Šafárikovom námestí v Bratislave. S kým volala krátko pred smrťou nie je dodnes známe, aj keď jej kontakty má polícia dobre zmapované.

Príčina smrti

Príčinou Violinej smrti mala byť tuková embólia. Tá môže vzniknúť po napríklad aj po poranení či nárazoch. Polícia mala pracovať s verziou, že lektorka angličtiny v prístave viackrát nešťastne spadla. Oblečenie mala od pása dole premočené vodou z Dunaja. Jej silonky boli na kolenách roztrhané. V čase, keď jej na pomoc dorazili záchranári, však bolo neskoro. Prečítajte si viac o prípade tu.

Viac o téme: SmrťVyšetrovanieViola Macáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu