Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nemocnice kolabujú a influencerky sa zabávajú: VIDEO nočnej jazdy Bratislavou! Provokácie s alkoholom

Ema Ferusová (vľavo) a Ema Lacová Zobraziť galériu (6)
Ema Ferusová (vľavo) a Ema Lacová (Zdroj: Instagram/badinfluence_sk)

BRATISLAVA – V čase, keď covidové oddelenia slovenských nemocníc praskajú vo švíkoch a denne pribúdajú tisícky infikovaných na nový koronavírus, si skupina dievčat užívala nočnú jazdu Bratislavou. Nechýbal im ani alkohol, ktorý s výnimkou vodičky popíjali z jednej fľaše. Najznámejšie zo skupiny sú influencerky Ema Ferusová a Ema Lacová. Kým prvá menovaná pre Topky.sk svoje nezodpovedné správanie oľutovala, druhá dievčina tvrdí, že nespravili nič zlé.

Epidemiologická situácia na Slovensku je naďalej veľmi kritická. Deň čo deň evidujeme vysoké prírastky infikovaných covidom-19 a zhruba stovku obetí, ktoré boj s týmto ochorením prehrali. Vláda preto neustále apeluje na ľudí, aby sa nesocializovali a opúšťali svoje domovy len v tých najnevyhnutnejších prípadoch.

Nemocnice kolabujú a influencerky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/badinfluence_sk)

Mladé dievčatá však spravili presný opak a svojím "rebelstvom" sa pochválili aj na sociálnej sieti. Video z ich nočnej jazdy po Bratislave zverejnil instagramový účet badinfluence_sk, ktorý upozorňuje na nezodpovedné správanie influencerov.

Nemocnice kolabujú a influencerky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/badinfluence_sk)

Na záberoch sú predovšetkým vodička Ema Ferusová, ktorá miestami nevenuje dostatočnú pozornosť riadeniu vozidla, a Ema Lacová. Tá pije alkohol a predstiera spev. Topky.sk obe menované požiadali o vysvetlenie.  

Šoférka svoje správanie oľutovala

Vodička Ferusová na našu otázku, prečo sa vozila spolu s ďalšími dievčatami, keď platí zákaz vychádzania a lockdown, odvetila, že ani jedna z nich neporušila nariadenia vlády. „Ja ako vodička som aktívne nepoužívala mobilný telefón a nebola som pod vplyvom omamných látok. Ja a Ema sa v súčasnosti stretávame za účelom pracovných stretnutí, tak ako v tomu bolo v tomto konkrétnom prípade, kde išlo o YouTube video,“ povedala Ferusová.

Nemocnice kolabujú a influencerky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/badinfluence_sk)

„V aute som sa nachádzala ja a tri osoby z rovnakej domácnosti,“ dodala. Influencerka si však uvedomuje vážnosť súčasnej situácie okolo covidu-19 a svoje konanie označila ako "nesprávne a nezodpovedné". „Ľutujem ho a to napriek tomu, že ani z jednej strany nedošlo k porušeniu.“

Spolujazdkyňa neľutuje nič

Ema Lacová, ktorá sa viezla sa sedadle spolujazdca, zvolila inú rétoriku než jej kamarátka. Hovorí, že jazdili o jedenej v noci, teda v čase, kedy je povolené vychádzať von. Ale prečo? „Dôvodov bolo viac. Po prvé, Eme som dávala materiály potrebné k YouTube videu (pracovná záležitosť). Druhý dôvod bol, že sme si potrebovali vyvetrať hlavu. Nie je normálne, aby sme boli 24/7 zavretí medzi štyrmi stenami. Človek potrebuje aspoň nejaký kontakt. Hlavne mladí ľudia,“ argumentovala Lacová s tým, že viacerí jej kamaráti kvôli obmedzeniam súvisiacich s pandémiou trpia depresiami, poruchami príjmu potravy či sebapoškodzovaním.

Nemocnice kolabujú a influencerky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/badinfluence_sk)

„Podľa mňa jedna jazda autom s ľuďmi, s ktorými sa bežne stretávam, nie je nijako zlá, iba prospešná pre naše psychické zdravie. Žiadna sankcia mi nehrozí, nešoférovala som a bola som vonku v povolených hodinách s ľuďmi, s ktorými sa stretávam pracovne, alebo ktorí u mňa aktuálne bývajú,“ reagovala dievčina.

Viac o téme: SlovenskoCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu