Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horor na strednom Slovensku: Na mladíka vyskočil medveď! Šelma ho ťahala desiatky metrov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Ted S. Warren)

KOZELNÍK – Dvadsaťsedemročný mladík si prešiel hotovým peklom. Stal sa totiž terčom útoku medveďa. Šelma na neho mala vyskočiť a následne ho ťahať po zemi asi dvadsať metrov. Incident sa udial neďaleko Banskej Štiavnice.

Mladíkovi (27) sa premietol život pred očami, keď na neho v Kozelníku zaútočil medveď. Zviera ho malo prekvapiť neďaleko lesnej cesty, uviedli Noviny.sk. „Chalan bol v lese na prechádzke. V lese sú medvede, ale som nepočul, že by takto skočil na dakoho,“ povedal portálu obyvateľ obce Kozelník.

Ocitnúť sa zoči-voči medveďovi je nočná mora každého turistu: Noste pri sebe TÚTO vec, radí slovenský ochranár

Turistu mala šelma ťahať dolu svahom zhruba 20 metrov. Následne ho pustila a ušla do lesa. Zranený mladík si zavolal pomoc sám. Medzitým, ako k nemu smerovali aj hasiči na štvorkolkách, sa dostal k hlavnej ceste. „Vlastnými silami sa dostal k ceste, kde ho našla naša posádka. Ošetrili ho. Bol v stabilizovanom stave a pri vedomí,“ priblížila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Muž skončil v nemocnici v Žiari nad Hronom. Utrpel viaceré tržné poranenia. Jeho stav je však stabilizovaný.

Medveď mal byť o tomto čase ešte uložený na zimný spánok. Poľovník Oto Hudec ale pripomenul, že v súčasnosti sa už na to nedá spoliehať. „Zima bola slabšia, medveď sa zobúdza. Kedysi spali do konca marca, teraz to už neplatí. Snehová pokrývka už nie je,“ skonštatoval Hudec.

Viac o téme: SlovenskoMedveďÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu