Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Deti sa mali vrátiť do škôl už 11. januára a nie tesne pred prázdninami, myslí si Smer-SD

Tlačová beseda Roberta Fica a strany Smer-SD
Tlačová beseda Roberta Fica a strany Smer-SD (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Deti sa mali vrátiť do škôl už od 11. januára, tvrdí opozičná strana Smer-SD. Do prezenčnej výučby mali byť podľa nej zaradení aj žiaci 9. ročníkov. Výhradu má strana aj k testovaniu, ktoré budú musieť zabezpečiť zriaďovatelia. Uviedol to hovorca strany Ján Mažgút.

"Zastávame názor, že deti patria do škôl, samozrejme, pri veľmi zodpovednom dodržiavaní všetkých hygienických opatrení. Ich návrat sa však mal uskutočniť už od 11. januára 2021 a nie tesne pred jarnými prázdninami," skonštatoval Mažgút v stanovisku. Strana poukázala tiež na to, že deviataci sa prezenčne vyučovať nemajú, hoci ich čaká testovanie - monitor, respektíve talentové a prijímacie skúšky na stredné školy.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vláda na utorkovom (2. 2.) rokovaní schválila aktualizáciu COVID automatu. Sprísnením niektorých parametrov v čiernej fáze podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) chcela umožniť návrat detí do škôl. Od pondelka 8. februára sa tak otvoria materské školy, prvý stupeň základných škôl, a tiež končiace ročníky stredných škôl a odborných učilíšť.

Žiga je najvplyvnejší človek v Hlase, bez neho sa Pellegrini nevie pohnúť, hovorí Fico

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Žiga je najvplyvnejším človekom v novej mimoparlamentnej strane Hlas-SD, bez neho sa líder strany Peter Pellegrini nevie pohnúť. Na adresu bývalých kolegov to skonštatoval predseda Smeru-SD Robert Fico. Novinárom to uviedol v reakcii na stredajšiu akciu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s krycím názvom Drevo, počas ktorej mali zasahovať aj vo firme Žigu.

"Absolútne najvplyvnejším človekom v novej strane Hlas-SD je Peter Žiga, bez neho sa Peter Pellegrini nevie pohnúť. Takže ak niečo máte, obráťte sa na pána Pellegriniho," reagoval Fico pred novinármi. Doplnil, že treba vnímať posuny na politickej scéne aj v tomto prípade."Pellegrini je Žigov človek, Žiga nie je Pellegriniho človek," doplnil.

Viac o téme: DetiŠkolyNávratSmer-SDKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu