Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

AKTUÁLNE Haščák chcel dať stotisícový dar ilavskej väznici: Riaditeľ ho nahlásil NAKA!

Jaroslav Haščák Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Haščák (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Jaroslav Haščák je jedným z najbohatších Slovákov, ktorí si vyskúšali tvrdé podmienky slovenských väzníc. V čase, keď ho súd poslal do väzby, mal ponúknuť 50 až 100-tisíc ilavskej väznici.

Jaroslav Haščák, ktorého zadržala NAKA, poslal Špecializovaný trestný súd do väzby v decembri. Jeden z najbohatších mužov Slovenska, tak strávil v drsných podmienkach väzníc aj Vianoce. Rozhodnutie napokon zrušil Najvyšší súd a podnikateľ sa z väzby dostal v januári. Ako informuje DenníkN v čase, keď bol Haščák vo väzbe, chcel ilavskej väznici darovať 50 až 100-tisíc eur na vybavenie ciel. 

AKTUÁLNE Šéfa Penty Jaroslava Haščáka pustili na slobodu

Riaditeľ väznice túto ponuku odmietol a informoval aj Národnú kriminálnu agentúru. Haščák tak mal urobiť týždeň po svojom zadržaní a peniaze chcel poslať cez svoju nadáciu. Mali sa za ne nakúpiť nové posteľne obliečky, matrace, deky, vankúše či nové oblečenie pre odsúdených a obvinených. Väznica by mohla nakúpiť aj nové počítače. 

Jaroslav Haščák vypovedal ako svedok aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Haščák vypovedal ako svedok aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Riaditeľ väznice Róbert Mudronček však Haščákovi vysvetlil, že prijatie takéhoto daru, by bral ako neetické. „Po približne dvoch týždňoch bola pánovi Haščákovi osobne tlmočená odpoveď, že ilavská väznica je príspevková organizácia, jej financovanie je dostatočné a o sponzorský dar nie je preto záujem," informoval Haščákov obhajca Martin Škubla. 

Zadržanie začiatkom decembra

Haščáka za prítomnosti viacerých policajných zložiek zadržali a eskortovali v areáli Digital Parku, ktorý patrí Pente začiatkom decembra. Policajný vyšetrovateľ Haščáka obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Následne sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmietal a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám. V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali ozbrojení policajti 1. decembra.

Viac o téme: VäzbaJaroslav HaščákPentaNAKADigital ParkPENIAZE
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu