Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čierna zástava na Sociálnej poisťovni: Na KORONAVÍRUS zomreli aj zamestnanci!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Lenka Bollardtova)

BRATISLAVA - Už niekoľko dní visí na ústredí Sociálnej poisťovne čierna zástava. Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Juraj Káčer pre topky.sk  priznal, že čierna zástava súvisí s koronavírusom. 

„S poľutovaním musím konštatovať, že koronavírus sa priamo dotkol aj našej inštitúcie. Vyvesením čiernej zástavy sme si chceli uctiť našich zamestnancov, ktorí nedávno zomreli aj na tento nebezpečný vírus. Je mi to veľmi ľúto. Aj touto cestou chcem vyjadriť pozostalým úprimnú sústrasť,“ povedal Káčer. Ich mená však zverejňovať nechce s ohľadom na osobné údaje a smútok pozostalých. 

Podľa našich informácií na koronavírus zomreli aj zamestnanci, ktorí zabezpečovali vyplácanie pandemických OČR a PN. V médiách sa objavila informácia, že zomrela aj bývalá šéfka Úradu pre verejné obstarávanie Zita Táborská. Mala mať diagnostikovaný koronavírus. Táborská posledné obdobie pracovala práve v Sociálnej poisťovni. V budove je dokonca vyvesený smútočný oznam.

Čierna zástava na Sociálnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lenka Bollardtova)

Strach o zamestnancov

Tým, že na Sociálnu poisťovňu sa spoliehajú každý mesiac tisíce Slovákov a dávky, ktoré vypláca sú často jediným zdrojom ich mesačného príjmu, ústredie zabezpečilo zamestnancom možnosť testovania, ak zamestnanci majú príznaky, alebo prišli do kontaktu s pozitívnou osobou. „Snažíme sa zamestnancov chrániť a už niekoľko mesiacov fungujeme naozaj v krízovom a obmedzenom režime, aby vyplácanie rôznych druhov dávok, vrátane pandemických OČR, pandemických PN a dôchodkov nebolo nijakým spôsobom ohrozené a vyplácané v zákonom stanovenej lehote,“ vysvetlil generálny riaditeľ poisťovne.

Čierna zástava na Sociálnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lenka Bollardtova)

Priznal, že ich zamestnanci sú so silami na konci. „Pracujú nadčasy a víkendy, aby plnili zákonom stanovené lehoty,“ dodal Káčer. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak minulý týždeň na tlačovej besede ocenil, že napriek korone a zníženému počtu zamestnancov, ktorý tiež čerpajú pandemické OČR a PN, znížili termíny vyplácania dávok o 10 dní.

Čierna zástava na Sociálnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lenka Bollardtova)

„Teraz nás čaká ďalšia výzva. Pripravujeme sa na celoplošné testovanie všetkých našich zamestnancov po celom Slovensku,“ dodal generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne.

Viac o téme: ZamestnanciúmrtiaSociálna poisťovňaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu