Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Pellegrini má poriadny problém: FOTO Prichytený počas zákazu vychádzania!

Pellegrini sa vybral na nákupy oblekov uprostred zákazu vychádzania. Zobraziť galériu (3)
Pellegrini sa vybral na nákupy oblekov uprostred zákazu vychádzania. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, reprofoto Nový Čas)

BRATISLAVA - Už niekoľko týždňov vládu ostro kritizuje aj kvôli praktikám papalašizmu pri obchádzaní pandemických opatrení voči novému koronavírusu a sám sa nechal nachytať uprostred minimálne otáznych nákupov. Reč je o expremiérovi a predsedovi strany Hlas-SD Petrovi Pellegrinim. Ten sa rozhodol nakupovať práve uprostred platných nariadení a zákazu vychádzania, a rozhodne to neboli potraviny či iné pre život nevyhnutné veci.

Pri nákupoch expremiéra doslova načapal denník Nový Čas. Do salónu v centre hlavného mesta predseda Hlasu prišiel po vlastných v sprievode dvoch ďalších mužov. Nákup počas zákazu vychádzania však vyvoláva otázky. Peter Pellegrini však strávil v predajni oblekov približne celú hodinu.

KORONAVÍRUS Pellegrini má poriadny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto Nový Čas)

Hodinka v obchode oblekov, je to ale problém

Pellegrini bol asi hodinu v salóne pre obleky šité na mieru. Po jeho príchode sa dokonca spustili žalúzie do smeru ulice. Výsledný kús obleku má podľa webu obchodu hodnotu aj niekoľko tisíc eur. Pri tomto type šitých oblekov musí evidentne klient prísť aj na jeho vyskúšanie. Je tu ale vážny problém. V čase lockdownu sa totiž výnimka na takýto nákup vo vyhláške hlavného hygienika Jána Mikasa nikde nenachádza.

Expremiér sa pustil do vysvetľovania

Pellegrini sa rozhodol, že nákup vysvetlí. „Predseda Hlasu Peter Pellegrini bol na pracovnom stretnutí s majiteľom prevádzky. Vzhľadom na to, že po prekonaní ochorenia COVID-19 výrazne schudol a oblečenie je pre politika pracovným nástrojom, bol sa informovať o možnostiach riešenia situácie. Počas stretnutia dodržiaval všetky hygienické opatrenia,“ povedal cez svoju hovorkyňu Patríciu Medveď Macíkovú expremiér.

Majiteľ salóna Radoslav Žofčin tiež zareagoval. Pellegrini ich vraj oslovil v súvislosti s úpravou svojich pracovných oblekov s tým, že išlo výhradne o pracovné stretnutie a dodržali všetky epidemiologické pravidlá. „Náš salón je v súčasnej dobe zatvorený a neposkytuje toho času žiadne služby, a preto aj toto stretnutie prebehlo formou rozhovoru s tým, že k samotnej úprave oblekov pristúpime ihneď ako to bude možné,“ povedal Žofčín a zároveň sa spýtal „prečo sa obuv opravovať môže a odevy nie?“.

Arogantný papaláš, reaguje premiér

Na Pellegriniho nákupy už stihli reagovať aj premiér Igor Matovič s jeho vládnym poslancom Jožom Pročkom. Matovič nazval Pellegriniho arogantným papalášom, Pročko zas sarkasticky vyzdvihol Pellegriniho kritiku o papalašizme vlády v kontexte medializovaného nákupu obleku. Pridal sa aj minister práce Milan Krajniak, ktorý sa pýta, ako sa chce z tohto Pellegrini vykrútiť.

KORONAVÍRUS Pellegrini má poriadny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Milan Krajniak)

Viac o téme: NákupyOblekZákaz vychádzaniaPeter PellegriniKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu