Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Primátor Bratislavy vyzýva občanov: Dôverujem vedcom, považujem očkovanie za účinné a bezpečné

Primátor Bratislavy Matúš Vallo
Primátor Bratislavy Matúš Vallo (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Primátor Bratislavy Matúš Vallo jednoznačne podporuje očkovanie proti ochoreniu COVID-19 medzi zamestnancami, klientmi zariadení sociálnych služieb (ZSS), ale aj ďalšími staršími obyvateľmi Bratislavy, ktorí žijú vo svojich domácnostiach. Vallo deklaruje, že dôveruje vedcom a regulačným úradom a považuje očkovanie za účinné a bezpečné. Hlavné mesto pripravilo aj informačnú kampaň na podporu očkovania. Chce ňou zároveň pomôcť odstrániť prípadné obavy obyvateľov.

Súčasťou kampane sú aj pravidelné informačné noviny, kde aktuálne najmä seniori nájdu všetky potrebné informácie o očkovaní. "Veríme, že sa nám takto podarí zaočkovať väčšinu klientok a klientov zariadení pre seniorov, ktorým to zdravotný stav dovoľuje," uviedol Vallo. V informačných novinách adresuje čitateľom, že príchod účinných a bezpečných vakcín, ktoré vedci vyvinuli a boli starostlivo preverené v klinických štúdiách, je nádejou, že už v tomto roku sa život vráti do normálnych koľají.

"Ja osobne aj mesto Bratislava plne podporujeme očkovanie proti ochoreniu COVID-19 a budeme robiť všetko pre to, aby sme zamestnancom a klientom zariadení sociálnych služieb umožnili očkovanie jednoducho, bezpečne a skoro," uviedol primátor. Želá si, aby bolo v Bratislave čo najviac ľudí, ktorí budú pred nákazou chránení. Prosí preto ľudí, aby sa dali zaočkovať, lebo len tak spoločne nový koronavírus prekonáme. V novinách odpovedá samospráva aj na otázky, či je vakcína potrebná, bezpečná, účinná či koľko dávok vakcín je potrebných.

Vallo deklaruje, že hlavné mesto v spolupráci s dotknutými ministerstvami urobí všetko pre to, aby podporilo očkovanie všetkých seniorov v Bratislave, ktorí by mali byť očkovaní už v druhej vlne. "Jednoduchý, bezbariérový a zároveň odborný a dôveryhodný proces je pre úspech vakcinačnej kampane mimoriadne dôležitý," skonštatoval primátor.

V Bratislave spustili v pondelok (18. 1.) očkovanie klientov v mestských zariadeniach sociálnych služieb. Pilotné očkovanie realizoval mobilný očkovací tím v Petržalskom domove seniorov.

Viac o téme: OčkovaniePandémiaKoronavírusMatúš Vallo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu