Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS V okrese Nitra má druhé kolo plošného testovania bezproblémový priebeh

V Nitre prebieha 2. kolo plošného testovania
V Nitre prebieha 2. kolo plošného testovania (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

NITRA – Druhé kolo testovania v obciach a mestách okresu Nitra malo v sobotu bezproblémový priebeh. Do 12. hodiny sa dalo podľa prednostky Okresného úradu v Nitre Evy Hajdamárovej otestovať 23.572 občanov, z nich malo 294 pozitívny výsledok. Predstavuje to 1,2 percenta.

V krajskom meste aplikácia TrustOne pomohla skrátiť časy čakania, obyvatelia nahlasovali plynulý príchod do odberových miestností. Odberové miesta sa v Nitre zatvorili o 17. hodine, v niektorých obciach podľa Hajdamárovej v testovaní pokračujú do večerných hodín.

V prvý deň druhého kola testovania, v piatok (15. 1.) prišlo na odberové miesta v Nitre a dvoch obciach okresu spolu 13.736 ľudí, z nich 131 bolo pozitívne testovaných. Ostatné obce okresu sa k testovaniu pridali od soboty.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V prvom kole testovania v uplynulom týždni sa v Nitrianskom okrese zúčastnilo na plošnom testovaní antigénovými testami celkovo 95.558 ľudí. Z tohto počtu bolo pozitívnych 2329 testovaných, čo je 2,44 percenta. Z toho v Nitre bolo 43.716 otestovaných, z nich bolo 932 pozitívnych, čo je 2,13 percenta. K tomu sa vo firmách otestovalo 6057 ľudí, pozitívnych bolo 104, čo je 1,72 percenta.

Mestá a obce v okrese Nitra pristúpili k celoplošnému testovaniu pre kritickú pandemickú situáciu v regióne. Testovať sa bude aj v nedeľu 17. januára a tretie kolo testovania by sa malo konať počas nasledujúceho víkendu od 22. do 24. januára.

Viac o téme: TestovaniePriebehNitraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu