Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Situácia v Chorvátsku nám nie je ľahostajná: Slovensko posiela humanitárnu pomoc

Humanitárna pomoc pre Chorvátsko Zobraziť galériu (2)
Humanitárna pomoc pre Chorvátsko (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

BRATISLAVA - Slovenská republika operatívne zareagovala na utorkové (29. decembra 2020) silné zemetrasenie, ktoré postihlo územie Chorvátska. Materiálnu humanitárnu pomoc pre obyvateľov najviac postihnutých obcí Sisak a Petrinja, poslalo Ministerstvo vnútra SR do krajiny v stredu vo večerných hodinách. Ide o materiál v celkovej hodnote vyše 10 tisíc eur.

O humanitárnu pomoc požiadala chorvátska vláda oficiálne prostredníctvom Koordinačného centra pre reakciu na núdzové situácie EÚ. Poskytnutý materiál pre Riaditeľstvo civilnej ochrany Chorvátska je v celkovej hodnote vyše 10-tisíc eur a zahŕňa 120 ks spacích vakov a 44 ks elektrických ohrievačov. Na základe žiadosti Policajného zboru Chorvátska adresovaného Úradu medzinárodnej policajnej spolupráce PZ SR poskytlo Ministerstvo vnútra SR dve elektrocentrály pre žiadateľa z Chorvátska. Materiál bol do Chorvátska prepravený s pomocou Hasičského a záchranného zboru.

Chorvátsko hlási zatiaľ sedem obetí zemetrasení a rozsiahle materiálne škody. "Slovensko je solidárna krajina a solidaritu prejavuje vždy, keď je to možné, pri živelných pohromách a prírodných katastrofách. Obyvateľom postihnutých chorvátskych miest držím palce a verím že humanitárna zásielka im pomôže v týchto mimoriadne ťažkých chvíľach," uviedol minister vnútra SR Roman Mikulec. Humanitárna pomoc sa poskytuje ako súčasť oficiálnej rozvojovej spolupráce Slovenskej republiky pod značkou SlovakAid a neohrozí potreby Slovenskej republiky v súvislosti s pandémiou Covid-19.

Humanitárna pomoc pre Chorvátsko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

Viac o téme: Humanitárna pomocBratislavaSlovenskoZáhrebChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu