Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Saková chce pre Lučanského iniciovať branno-bezpečnostný výbor

Denisa Saková
Denisa Saková (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Exministerka vnútra a poslankyňa Národnej rady SR Denisa Saková (nezaradená) požiada o zvolanie parlamentného branno-bezpečnostného výboru v súvislosti s prípadom policajného exprezidenta Milana Lučanského. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Chce požiadať aj o poskytnutie kamerových záznamov z väzničnej chodby z prvého aj druhého Lučanského incidentu, ako aj vydokladovanie kompletných zdravotných záznamov. Tvrdí, že stredajšia tlačová konferencia ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) a už bývalého šéfa Zboru väzenskej a justičnej stráže odkryla ich lži o prípade.

"Pre pani ministerku je to politická kauza - asi zabudla, že uprostred je živý človek. Teda človek v kritickom stave. Toto je na odstúpenie pani ministerka," skonštatovala Saková. Lučanský, ktorý je väzobne stíhaný, sa pokúsil v utorok (29. 12.) o samovraždu. Jeho stav je kritický. Generálny riaditeľ ZVJS Milan Ivan po udalosti odstupuje zo svojej funkcie. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) oznámila, že zriadi širokú komisiu na prešetrenie prípadu. Potvrdila, že zvažovala aj vyvodenie politickej zodpovednosti.

Branno-bezpečnostný výbor k Lučanskému v prípade návrhu zvoláme, tvrdí Krúpa

Ak bude podaný návrh na zvolanie parlamentného branno-bezpečnostného výboru v súvislosti s prípadom Milana Lučanského, tak ho zvoláme. Uviedol to predseda branno-bezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽANO) v reakcii na poslankyňu Národnej rady (NR) SR Denisu Sakovú (nezaradená), ktorá avizovala podanie takéhoto návrhu.

Krúpa zdôraznil, že vždy, keď bude mať niekto z opozície záujem, branno-bezpečnostný výbor bude zvolaný. "Na rozdiel od minulosti, keď vtedajšia vládna moc robila na výboroch bežne obštrukcie a blokovala zvolávanie takýchto výborov," dodal. Saková chce požiadať aj o poskytnutie kamerových záznamov z väzničnej chodby, tiež o vydokladovanie kompletných zdravotných záznamov. "Nemám s tým zásadne žiadny problém, aby sa tieto materiály vyžiadali," doplnil.

Viac o téme: Denisa SakováMilan LučanskýBranno-bezpečnostný výbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu