Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Milan Lučanský sa pokúsil o samovraždu: Čaputová očakáva, že sa prípad vyšetrí

Milan Lučanský
Milan Lučanský (Zdroj: glob.zoznam.sk)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová očakáva, že sa prípad policajného exprezidenta Milana Lučanského vyšetrí. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Prezidentke je to úprimne ľúto a súcití s rodinou pána Lučanského. Očakáva, že sa celá vec vyšetrí a objasní," povedal Strižinec. Rezort spravodlivosti v utorok informoval, že Lučanský, ktorý je v súčasnosti vo väzbe, sa pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický.

Mikulec verí v dôkladné vyšetrenie

Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) verí, že sa udalosť okolo pokusu o samovraždu policajného exprezidenta Milana Lučanského dôkladne vyšetrí a objasní. Uviedol to na sociálnej sieti s prosbou, aby sa v tejto súvislosti nerobili predčasné závery.

Nad udalosťou v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove vyjadril znepokojenie. "Uvedomujem si vážnosť situácie a myšlienkami som s rodinou Milana Lučanského a jeho najbližšími," dodal Mikulec.

Vyjadrenie Remišovej

Policajný exprezident Milan Lučanský nebol vo väzbe z vôle vlády, ale na základe riadneho rozhodnutia súdu a na návrh vyšetrovateľov. Vicepremiérka a líderka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová to uviedla na sociálnej sieti. Reagovala tak na pokus o samovraždu Lučanského.

"Hovorila som o tom s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) a celá situácia bude riadne vyšetrená. Je dôležité, aby verejnosť dostala odpovede na všetky relevantné otázky," dodala. Z tejto udalosti môžu mať podľa nej osoh ľudia, ktorí sa mohli báť Lučanského svedectva.

"Niektorí politici sa však neštítia ťahať do tejto smutnej udalosti politiku a zneužívať takto ľudské nešťastie," poznamenala s tým, že policajný exprezident šiel do väzby na návrh vyšetrovateľov, ktorým od roku 2019 šéfuje jeho nominant.

Viac o téme: VyšetrenieSamovraždaPrípadZuzana ČaputováMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu