Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrť Milana Lučanského rezonuje sociálnymi sieťami: Objavila sa jeho údajná lekárska správa!

Milan Lučanský Zobraziť galériu (5)
Milan Lučanský (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorý sa podľa oficiálnych zdrojov za múrmi väznice pokúsil o samovraždu, stále vyvoláva množstvo otáznikov a pochybností nielen u politikov, ale aj u bežných Slovákov.

Každý deň sa sociálnymi sieťami šíria nové teórie o tom, čo sa za múrmi prešovskej väznice a v cele Milana Lučanského malo odohrať. Najnovšie sa internetom šíri údajná lekárska správa z Ružomberskej nemocnice, kde bol 10.12. po úraze oka lekármi ošetrovaný a aj hospitalizovaný. „Dnes ráno pri pokuse prevozu na kontrolné očné vyšetrenie sa pacientovi pošmykol vozíček, prevrátil sa a udrel si hlavu vzadu v oblasti temena,“ píše sa okrem iného v lekárskej správe z 10.12.2020, ktorá sa má vraj týkať bývalého policajného prezidenta. Topky.sk sa správu pokúšajú verifikovať.

Objavila sa údajná lekárska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: bl)

Objavila sa údajná lekárska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: bl)

Začiatkom decembra bol Milan Lučanský spolu s ďalšími obvinený v rámci akcie Judáš z korupcie. V tom čase sa zdržiaval v Chorvátsku. Po dohode s vyšetrovateľmi sa predčasne vrátil zo zahraničia a sám sa prihlásil na Policajné prezídium, odtiaľ bol prevezený do prešovskej väznice. 10.12. sa na verejnosť dostala informácia, že bývalý policajný šéf je hospitalizovaný a operovaný vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku. Prvotné informácie naznačovali incident za múrmi väznice. Kompetentní nakoniec prišli s vyhlásením, že mu praskla v oku cievka, keď v cele cvičil a nešťastne padol. Túto informáciu médiám potvrdil aj Lučanského advokát. Nový generálny prokurátor Maroš Žilinka hovoril o nešťastnej náhode. 

Objavila sa údajná lekárska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: bl)

Objavila sa údajná lekárska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: bl)

Pred dvomi dňami verejnosť šokovala informácia, že Milan Lučanský sa pokúsil o samovraždu. „Musíme oznámiť veľmi nepríjemnú správu, že dnes podvečer prišlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa väzobne stíhaný M. Lučanský pokúsil o samovraždu. Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytnuté aj psychologické poradenstvo. Jeho stav je kritický,“ napísal po pokuse o samovraždu hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

MIMORIADNE Nové detaily o pokuse Lučanského o samovraždu: Pred obesením bol na psychiatrii, šéf väzníc podal demisiu!

Viaceré média v tom čase informovali, že sa pokúsil obesiť na teplákovej bunde, čo mu malo spôsobiť mozgovú smrť. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková oznámila, že zriadi komisiu, ktorá má prešetriť samovraždu Milana Lučanského. Dodala, že sama zvažovala svoju demisiu. Na druhý deň bývalý policajný prezident zomrel.

Viac o téme: SmrťPokusSamovraždaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu