Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SHMÚ vydal výstrahy pred vetrom: Na horských priechodoch hrozia záveje

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok viaceré výstrahy prvého stupňa. Meteorológovia upozorňujú na riziká nárazového vetra, ale i tvorby snehových jazykov a závejov. SHMÚ o tom informoval na svojom webe.

Na horských priechodoch na území stredného a východného Slovenska sa podľa meteorológov môžu doobeda tvoriť snehové záveje a jazyky. Výstrahy platia pre Banskobystrický, Trenčiansky, Žilinský, Prešovský a Košický kraj, a to do 10.00 h. Na západnom Slovensku, konkrétne v Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji, sa ojedinele očakáva výskyt nárazového vetra s priemernou rýchlosťou 45 kilometrov za hodinu.

SHMÚ vydal výstrahy pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Meteorológovia tiež upozornili na vietor na horách, ktorý môže dosiahnuť priemernú rýchlosť 70 kilometrov za hodinu. V súvislosti s tým vydali výstrahu pre Banskobystrický, Trenčiansky, Prešovský a Žilinský kraj. Platí počas celého pondelkového dňa i noci, predbežne do utorka (29. 12.) do 6.00 h. "Aj v nižších polohách, najmä na severozápadných a severných svahoch, môžu nárazy vetra dosiahnuť 65 až 85 kilometrov za hodinu," uviedli meteorológovia.

Viac o téme: VietorZávejeVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu