Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislavskí policajti ukázali VIDEO, ako vodiči zle používajú diaľničný zjazd a výjazd: Hrozia im pokuty

Niektorí vodiči nesprávne používajú diaľničný zjazd a výjazd
Niektorí vodiči nesprávne používajú diaľničný zjazd a výjazd (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Dopravní policajti v hlavnom meste hovoria o náraste nedisciplinovaných šoférov v úseku diaľničného obchvatu diaľnice D1. Muži zákona svojím videom ukazujú, ako niektorí vodiči nesprávne používajú diaľničný zjazd a výjazd. Súčasne apelujú na dodržiavanie dopravných predpisov.

Bratislavskí policajti na sociálnej sieti ukázali video, ktoré zachytáva nedisciplinovaných šoférov. Evidujú tri úseky, kde dochádza ku kolíznym situáciám.

Vodič športiaka si z Bratislavy urobil rýchlostnú dráhu: Bláznov za volantom chytili aj šalianski dopraváci

Zjazd z diaľnice D1 smer Trnava - Vodiči podľa ochrancov zákona nerešpektujú zákaz odbočenia na Domkársku ulicu.

Výjazd na diaľnicu D1 smer Petržalka od Kaštieľskej ulice.

Zjazd z diaľnice D1 v smere na Podunajské Biskupice - Najmä v poobedných hodinách sa v danom úseku vytvárajú zápchy v pravom jazdnom pruhu a vodiči predchádzajú zodpovedných vodičov stojacich v kolóne cez krajnicu. „Okrem porušovania dopravných predpisov ohrozujú ostatných účastníkov v cestnej premávke a vytvárajú zápchu v pribežnom jazdnom pruhu, pretože nezodpovedný vodič  sa nevie bezpečne zaradiť,“ dodala polícia.

Nezodpoveným vodičom hrozia nemalé pokuty

Dopravní policajti preto zvýšili dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke. Na problematické úseky dohliadajú formou hliadkovej činnosti a riešením priestupcov priamo na mieste, ale aj s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti. „Pokuta za správny delikt zistený formou objektívnej zodpovednosti za nedovolené predchádzanie je vo výške 249 eur a za zákaz vjazdu a odbočovania vo výške 99 eur,“ spresnili policajti. Tí vyzývajú vodičov, aby rešpektovali dopravné prepisy. V tomto prípade ide o dodržiavanie vodorovného a zvislého dopravného značenia.

Viac o téme: BratislavaPolíciaVodičiPokutyPorušenieVýjazdZjazd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu