Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Toto už je priveľa: Poslanec po konflike s Mazurekom terčom vyhrážok, má ísť o prívržencov ĽSNS

Konflikt uprostred včerajšej rozpravy na 17. schôdzi NR SR Zobraziť galériu (3)
Konflikt uprostred včerajšej rozpravy na 17. schôdzi NR SR (Zdroj: Facebook/Miroslav Žiak, Topky/Vlado Anjel, Facebook)

BRATISLAVA - To, čo sa spustilo po včerajšom strete poslanca Milana Mazureka z ĽSNS a liberála Miroslava Žiaka, ktorý pred rečnícky pult prišiel s transparentom už presahuje všetky medze. Členovi vládnej SaS od medializácie tohto incidentu totiž chodia mailom aj cez sociálnu sieť nebezpečné vyhrážky. Zvažuje, že sa obráti na políciu.

"Dnes som si dovolil napísať na papier pri vystúpení poslanca Mazureka nápisom UREVANÝ NÁCEK Počas toho ako rozprával, že my sme fašisti... Čo ho podnietilo ešte väčšmi rozprávať počas jeho rozpravy o tom, že my sme fašisti," písal včera na sociálnej sieti Žiak. Do poslanca sa so slovami "Poď sem, poď sem," následne pustil opozičný Mazurek.

Vlna nebezpečných vyhrážok a vulgarizmov

Poslancovi však po tomto incidente začalo do e-mailovej schránky a na sociálnej sieti chodiť čoraz viac nebezpečných správ a vyhrážok, ktoré podľa SaS pravdepodobne pochádzajú od priaznivcov ĽSNS. "Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje vyhrážky a urážky na poslanca NR SR z SaS Miroslava Žiaka za neprijateľné a odsudzuje takéto konanie prívržencov fašistickej strany v parlamente," poskytla stanovisko SaS.

"Ty špinavý vy***aný k***t; Mohol ti pán Miroslav Suja roztrepať papuľu; Ty sa v Prievidzi neukazuj, to čo nedokončil Mazurek, dokončíme my; Keď ťa stretnem, rovno ťa opaľujem." To sú len zlomky vulgarizmov, ktoré poslanec dostal po tomto incidente formou e-mailu alebo správy na sociálnej sieti.

Príklad jednej z mnohých správ
Zobraziť galériu (3)
Príklad jednej z mnohých správ  (Zdroj: Facebook)

Galéria: Vyhrážky poslancovi Žiakovi z SaS


Hádka v parlamente! VIDEO Mazurek sa pustil do poslanca zo SaS: Padali vyhrážky aj strkanice


Poľovačka na poslanca a vyhrážky rodine

Žiak povedal, že správy mu chodia už od včerajška a vyhrážajú sa dokonca aj jeho rodine. „Od včerajšieho incidentu s Milanom Mazurekom dostávam stovky správ, kde sa mi fanúšikovia ĽSNS vyhrážajú, že ma zbijú, prípadne, že si to odskáče moja rodina. Z nevinného papierika sa stala poľovačka na mňa ako poslanca, len preto, že som si dovolil postaviť sa pred rečnícky pult, kde kričal fašista," píše poslanec, ktorý sa obáva o svoju bezpečnosť.

Toto už je priveľa:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zvažuje policajnú ochranu a trestné oznámenie

"Keď urážal v pléne premiéra Igora Matoviča on, nikto sa mu veru nevyhrážal, že sa má báť o svoj život. Je hrozné, že sa postupne máme začať báť akokoľvek oponovať tejto fašistickej strane. Na základe viacerých vyhrážok preto zvažujem možnosť požiadať o policajnú ochranu a podanie trestného oznámenia,“ uzavrel Žiak.

VIDEO Včerajší incident v parlamente:

Milan Mazurek strkal do poslanca zo SaS (Zdroj: FB/Zomri)

Viac o téme: Konflikt Milan MazurekMiroslav Žiak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu