Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Generálna prokuratúra nariadila preveriť všetky veci, ktoré dozoroval Dušan Kováčik

Prvá námestníčka generálneho prokurátora SR Viera Kováčiková Zobraziť galériu (2)
Prvá námestníčka generálneho prokurátora SR Viera Kováčiková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková uložila riaditeľom odborov Úradu špeciálnej prokuratúry, aby preverili všetky veci, nad ktorými vykonával dozor obvinený a väzobne stíhaný špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.

Informovala o tom v pondelok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. "Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková sa 26. októbra stretla so zástupcom ÚŠP Alexandrom Bíróm a riaditeľmi odborov, na ktorom oznámila svoje rozhodnutie - opatrenie a uložila im preveriť všetky veci, ktoré mal D. K. pridelené na dozor a osobitne preveriť zákonnosť a dôvodnosť rozhodnutí vo veciach, v ktorých zastavil trestné stíhanie," uviedla ďalej hovorkyňa ÚŠP.


Súd rozhodol: Kováčik ide do väzby! Nepomohol ani zúfalý pokus manželky, Pakši sa rozhodol vypovedať


Dušana Kováčika vyšetrovateľ NAKA obvinil z viacerých trestných činov a 25. októbra ho sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vzala do väzby. Prvá námestníčka generálneho prokurátora Kováčiková mu 22. októbra dočasne pozastavila činnosť. Zároveň vyslovila názor, že je nežiaduce, aby obvinený zastával funkciu špeciálneho prokurátora. Na vzdanie sa funkcie ho vyzvala aj Etická komisia prokuratúry, Rada prokurátorov a zároveň aj 20 z 29 prokurátorov ÚŠP.

Viac o téme: Špeciálny prokurátorDušan KováčikViera Kováčiková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu