Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Štátna ochrana prírody reaguje na medveďa v Sabinove: VIDEO Jeho výskyt v meste bol ojedinelý

(Zdroj: Reprofoto:youtube/msu sabinov)

SABINOV – Výskyt medveďa hnedého v Sabinove bol podľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR ojedinelý. Informuje o tom na svojej webstránke. Ako uvádza ŠOP SR, telefonické hlásenie o výskyte medveďa v meste dostal zásahový tím v utorok (13. 10.) ráno.

Strach v Sabinove! Obrovské zviera v blízkosti centra: VIDEO nočného stretnutia

"K prieniku medveďa do intravilánu mesta malo prísť v nočných hodinách z 12. na 13. októbra. Nebol spozorovaný pri konzumácii komunálneho odpadu, rovnako nie sú známe iné okolnosti, ktoré by nasvedčovali, že ide o problémového jedinca so zmenou správania. Vzhľadom na tieto skutočnosti je pravdepodobné, že išlo o ojedinelý výskyt," tvrdí ŠOP SR.

Ako informovali primátora mesta, zásahový tím je v prípade opakovaného výskytu pripravený poskytnúť mestu plnú súčinnosť pri riešení výskytu medveďa hnedého v intraviláne mesta. Sabinovská radnica upozorňuje ľudí na obozretnosť a opatrnosť. Dôvodom je výskyt medveďa hnedého, ktorého v utorok (13. 10.) skoro ráno v severnej časti mesta, ako aj blízko centra, zaznamenala mestská kamera aj jeden z obyvateľov.

Viac o téme: MedveďSabinovŠtátna ochrana prírody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu