Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE Na slobodu nepôjde! Kracina, ktorý mal pripravovať aj vraždu Lipšica, ostáva vo väzbe

Obvinený v kauze prípravy vrážd M. Žilinku a D. Lipšica Dušan Kracina. Zobraziť galériu (2)
Obvinený v kauze prípravy vrážd M. Žilinku a D. Lipšica Dušan Kracina. (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Dušan Kracina, ktorý je obvinený v kauze prípravy vrážd prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica, bude právoplatne väzobne stíhaný. Rozhodol o tom v stredu na svojom neverejnom zasadnutí senát Najvyššieho súdu.

O rozhodnutí súddu informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. "Senát 5T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosti obvineného Dušana K., ako aj prokurátora, podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, z 23. septembra, ktorým bol obvinený vzatý do väzby, zamietol ako nedôvodné. Senát sa stotožnil s rozhodnutím sudcu pre prípravné konanie a rovnako dospel k záveru, že dôvody takzvanej útekovej a preventívnej väzby u obvineného v tomto štádiu konania sú dané," objasnila ďalej Važanová.

Kracina, ktorý mal pripravovať vraždu Lipšica a Žilinku: Skončí vo väzbe? Rozhodovať bude súd

Kracina je obvinený pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy formou účastníctva. Obvinený tvrdí, že je "nevinný a všetko bolo dopredu pripravené". Národná kriminálna agentúra ho zadržala 21. septembra. Mal pripravovať spomínané vraždy a na trestnom čine sa zúčastniť ako objednávateľ.

Pojednávanie v prípade vraždy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Z príprav vrážd Žilinku, Lipšica, ako aj prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho obvinil koncom augusta 2019 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ministerstva vnútra i Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa. Kracina sa objavil v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Odsúdený Andruskó tvrdil, že ho navštívil v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Mal mu oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa.

Viac o téme: VraždyProkurátoriObvinenie Daniel LipšicDušan Kracina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu