Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Premiér prelomil mlčanie: Prezradil, prečo vláda zasadala skoro ráno a chce to tak aj naďalej!

Matovič po rannom rokovaní vlády Zobraziť galériu (2)
Matovič po rannom rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) je za to, aby sa rokovanie vlády začínalo skôr. V stredu sa rokovalo od 6.00 h, doteraz sa schôdza otvárala zväčša o 10.00 h. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády. Týmto vyjadrením navyše definitívne potvrdil, že jeho ambíciou je mať pravidelné rokovania vlády v týchto skorých hodinách.

VIDEO Premiér uvádza dôvody, pre ktoré chce ranné rokovania pravidelne:

Igor Matovič odôvodňuje snahu, aby vláda pravidelne rokovala od ranných hodín (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ministri mávali "rozbité dni"

Pripomenul, že v stredu skončilo rokovanie tesne pred 10.00 h, pričom inokedy by sa o tomto čase ešte len začínalo. Ako dodal, ministri tak budú mať celý deň pred sebou a môžu riešiť veci na svojich ministerstvách. Podotkol, že pred vládou za bežných okolností veľa toho nevybavili a robota sa kopila. "Som za to, aby sme takto fungovali aj ďalej," dodal. "Skončili sme tri minúty pred desiatou, teda zvyčajným začiatkom. Ministri boli doslova šťastní, že majú celý život pred sebou. Dovtedy mali rozbitý celý deň," odôvodnil Matovič.


Netradičný ranný začiatok vlády: Stretávka na pumpe a reďkovky s vajcovými chlebíčkami na raňajky!


Podľa Hegera sa veci lepšie stíhajú

"Dáva nám to priestor, aby sme viac vecí stihli. Dáva nám to aj počas vlády komfort rokovať o niektorých bodoch viacej a nemusíme sa hnať. Máme ten komfort prediskutovať veci do hĺbky a pomáha to aj samotnému rozhodnutiu," povedal minister financií Eduard Heger (OĽANO). Ako dodal, je to aj pekný akt solidarity s ľuďmi, ktorí vstávajú roky omnoho skôr a chodia do práce. Šéf dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) poznamenal, že nemal v princípe problém vstať, aj keď nie je ranné vtáča. Doležal navyše nečakane dodal, že rokovania by podľa jeho názoru prebiehali rýchlejšie, keby si niektorí "odložili mobily".

Premiér prelomil mlčanie: Prezradil,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: VládaIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu