Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VOĽBY v Banskobystrickom kraji, doplňujúce komunálne voľby sa konajú v 13 obciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BANSKÁ BYSTRICA – V sobotu sa v Banskobystrickom kraji konajú doplňujúce komunálne voľby v 13 obciach deviatich rôznych okresoch. V siedmich obciach si obyvatelia volia starostov, v šiestich poslanca či poslancov obecného zastupiteľstva.

Ako potvrdili oslovení členovia volebných komisií a vedúci odborov všeobecnej verejnej správy jednotlivých okresných úradov (OÚ), doplňujúce voľby začali vo všetkých obciach bez meškania a zatiaľ nikde neevidovali žiadne problémy, ktoré by ich priebeh narušili. Ako uviedol Jaroslav Morháč z OÚ v Lučenci, voliči v obci Jelšovec sú zodpovední, dodržiavajú rozstupy aj prísne hygienické nariadenia, ktoré na mieste už skontrolovala okresná komisia aj polícia.

Starostov si v doplňujúcich voľbách vyberajú v obci Jelšovec v okrese Lučenec, v obciach Figa a Stránka v okrese Rimavská Sobota, v obciach Chvalová a Magnezitovce v okrese Revúca, v obci Muľa v okrese Veľký Krtíš a v obci Bzenica v okrese Žiar nad Hronom. Poslanca či poslancov si volia obyvatelia Dolného Harmanca v okrese Banská Bystrica, obce Stránska v okrese Rimavská Sobota, v Ďurkoviach a v Trebušovciach v okrese Veľký Krtíš, v Budči vo Zvolenskom okrese a v Ladzanoch v okrese Krupina. Prakticky jednoznačný je výsledok voľby starostu v obci Chvalová, kde o post vedenia obce prejavila záujem len nezávislá kandidátka Judita Vaculčiaková.

Viac o téme: Komunálne voľbyBanskobystrický kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu