Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VOĽBY v Prešovskom kraji, nových starostov či poslancov volí sedem obcí

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV – Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy sa v sobotu konajú v siedmich obciach v Prešovskom kraji. V obci Ondavka v Bardejovskom okrese si volia starostu a troch poslancov a vo zvyšných obciach iba starostu. Ide o obce Klčov a Spišský Hrhov v okrese Levoča, Chmeľov, okres Prešov, Makovce v okrese Stropkov, Varadka v Bardejovskom okrese a obec Remeniny v okrese Vranov nad Topľou.

Priebeh volieb v obci Spišský Hrhov je momentálne pokojný. Zapisovateľka okrskovej volebnej komisie Erika Rímska uviedla, že zatiaľ je účasť voličov slabá, čo pripisuje opatreniam v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Ľudia podľa nej dodržiavajú všetky nariadenia a vo volebnej miestnosti neevidujú žiadne narušenia. Rímska dodala, že v obci je len jedna kandidátka na starostu, Zuzana Kučerová.

V obci Ondavka, kde žije 15 obyvateľov, je priebeh volieb takisto pokojný a podľa zapisovateľa okrskovej volebnej komisie Milana Kurimského neevidujú žiadne narušenia. „Z 15 oprávnených voličov nám volilo už 12 ľudí. V obci je len jedna kandidátka na starostu a zároveň traja kandidáti na poslancov,“ uviedol Kurimský.

Ako ďalej priblížil, obec je bez starostu a obecného zastupiteľstva už pár rokov. „Posledný bývalý starosta sa vzdal funkcie a odvtedy boli opakovane vyhlásené doplňujúce voľby do orgánov samosprávy, pričom sa nenašiel žiaden kandidát, až teraz,“ doplnil Kurimský.

V sobotu sa na Slovensku konajú doplňujúce voľby do orgánov samosprávy. V 48 obciach si ľudia volia starostu či poslancov. Voľby sprevádzajú prísne protiepidemické opatrenia. Za ich nedodržanie hrozia sankcie. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Z volieb má vzísť 33 starostov a 28 poslancov.

Viac o téme: VoľbyPoslanciPrešovský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu