Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

AKTUÁLNE Monika Jankovská prerušila hladovku: Prudké zhoršenie zdravotného stavu!

Monika Jankovská a Denisa Cviková
Monika Jankovská a Denisa Cviková (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Obvinenej Monike Jankovskej sa na 20. deň hladovky prudko zhoršil zdravotný stav. Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti tak musela protestnú hladovku prerušiť.

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti a exsudkyňa Monika Jankovská pred dvadsiatimi dňami vyhlásila vo väzbe protestnú hladovku. Podľa našich informácií sa však dnes ráno jej stav natoľko zhoršil, že skončila na infúziach. Jankovská tak musela hladovku prerušiť. Podľa našich informácií bola bývalá sudkyňa v takom zlom stave, že nedokázala ani chodiť. 

Budú padať hlavy?! Hladujúca Monika Jankovská strávila so šéfom NAKA desiatky minút

"Vzhľadom ku skutočnosti, že mojej klientke sa výrazne zhoršil zdravotný stav, na odporúčanie lekárov bola nútená prerušiť protestnú hladovku. V súčasnosti je pod lekárskym dohľadom v Ústave na výkon väzby a výkon trestu Banská Bystrica. Akonáhle jej to zdravotný stav umožní, bude pokračovať v protestnej hladovke z dôvodov, ktoré uviedla pri jej zahájení. Neustále dochádza k porušovaniu jej základných práv a slobôd i nezákonnému postupu voči jej osobe," povedal pre Topky Jankovskej advokát Peter Erdös.

O vyhlásení hladovky informovala Jankovská listom, ktorý adresovala riaditeľovi banskobystrickej väznice. Obsahom listu sú podľa informácií z väzenského prostredia aj dôvody, pre ktoré sa rozhodla držať hladovku. Má súvisieť s obvinením v kauze trenčianskeho baru Fatima a tiež so sprísnenou trestnou sadzbou v kauze Búrka.

Polroka vo väzbe

Jankovská je väzobne stíhaná od marca 2020. Dôvodom je obvinenie zo zločinu prijímania úplatku a zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v kauze Búrka. Ide o najväčšiu korupčnú kauzu v justícii v histórii Slovenska. Elitní policajti v tejto súvislosti obvinili až trinásť sudcov bratislavských súdov.

Len pred pár týždňami prokurátorka Valéria Simonová sprísnila v tejto súvislosti trestnú sadzbu v súvislosti s kauzou zmeniek televízie Markíza, a to na zločin prijímania úplatku a zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa spáchaného formou účastníctva v štádiu pokusu s trestnou sadzbou 10 až 20 rokov. Po tomto rozhodnutí prokurátorky Jankovská odvolala aj ponúknutú spoluprácu pri odhaľovaní ďalších trestných činov.

Viac o téme: HladovkaVäzbaInfúzieMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu