Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS V michalovskej nemocnici je aktuálne 18 pozitívnych pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MICHALOVCE - Nárast počtu pacientov pozitívne testovaných na nový koronavírus vo viacerých okresoch na východe Slovenska sa na počte hospitalizovaných na infektologickom pracovisku nemocnice v Michalovciach zatiaľ neprejavil. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj michalovské lôžkové zdravotnícke zariadenie.

"Na infektologickom pracovisku michalovskej nemocnice je aktuálne hospitalizovaných 21 pacientov, pričom u 17 z nich bolo potvrdené ochorenie COVID-19," uviedla s tým, že zdravotný stav ďalšieho pacienta s ochorením COVID-19 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, a je preto hospitalizovaný na intenzivistickom pracovisku.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako doplnila, od začiatku pandémie pracovisko infektológie hospitalizovalo v súvislosti s novým koronavírusom spolu 282 pacientov, pričom ochorenie sa potvrdilo u 78 z nich. Ambulantne v tejto súvislosti vyšetrili celkovo 4533 pacientov, pričom u 174 z nich sa ochorenie potvrdilo. V rámci mobilného odberového miesta pri nemocnici sa dosiaľ uskutočnilo 6155 odberov. "V michalovskej nemocnici platí zákaz návštev a nemocnica uskutočňuje centrálnu triáž pacientov," uzavrela Fedáková.

Viac o téme: PandémiaMichalovceSlovenskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu