Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Britská kráľovná pre koronavírus zrušila podujatia do konca roka

Kráľovná Alžbeta II.
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA/Buckingham Palace via AP)

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. zrušila z dôvodu koronavírusovej pandémie všetky veľké podujatia v Buckinghamskom paláci a na hrade Windsor, naplánované do konca tohto roka. Vo štvrtok to oznámilo oficiálne londýnske sídlo panovníčky.

Buckinghamský palác na webovej stránke uviedol, že "sa skúmali rôzne možnosti s cieľom zistiť, či je možné investitúry uskutočniť bezpečne v súlade s príslušnými pravidlami". Ako vysvetľuje agentúra Reuters, palác tým odkazoval na slávnostné obrady, na ktorých niekto, komu bola udelená pocta, preberie ocenenie osobne od člena britskej kráľovskej rodiny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Je smutné, že vzhľadom na značné množstvo prítomných hostí a ocenených nebolo za súčasných podmienok možné nájsť spôsob, ako tieto podujatia bezpečne zorganizovať," dodal Buckinghamský palác.

Alžbeta II. (94) sa v októbri plánovala vrátiť do rezidencie na Windsorský hrad západne od Londýna a Buckinghamský palác využívať iba na menšie stretnutia. Kráľovná už tento rok pre pandémiu nového koronavírusu zrušila niekoľko podujatí vrátane tradičnej ceremónie pri príležitosti svojich narodenín.

Viac o téme: PandémiaLondýnVeľká BritániaKráľovná Alžbeta II.Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu