Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

SNSák Hrnko už maká u predsedu NR SR Kollára: Neuveríte, koľko zarába u šéfa Sme rodina!

Anton Hrnko a Boris Kollár Zobraziť galériu (2)
Anton Hrnko a Boris Kollár (Zdroj: Topky/Maarty, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Asi v polovici septembra médiami prebehla správa, že po sneme národniarov v Liptovskom Mikuláši sa Anton Hrnko rozhodol vstúpiť do služieb predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) ako jeho poradca. Túto skutočnosť aj neskôr potvrdil.

"Áno, je mojím poradcom v národných a národnostných témach. Nakoľko v parlamente aktuálne národné sily nemajú svoje zastúpenie," vysvetlil šéf Národnej rady, no v tom čase ešte nebolo jasné, koľko bude Hrnko u Kollára zarábať.


Predseda Národnej rady Kollár má pomocníka: Hrnko nastúpil ako jeho poradca


Plat je už jasný

To, akú čiastku bude Hrnko mesačne poberať od Kollára prezradil až Centrálny register zmlúv, ktorý zverejňuje viaceré zmluvy podobného charakteru. Konkrétne ide o sumu 2 000 €, za ktorú bude svoje poradcovské služby Hrnko Kollárovi poskytovať.

Predseda Výboru NR SR
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Od Danka ku Kollárovi

Hrnko bol počas letného snemu SNS v Liptovskom Mikuláši vyzývateľom Andreja Danka na post šéfa SNS. Jeho kandidatúru proti Dankovi dokonca podporovali také mená ako Rafael Rafaj či syn niekdajšieho predsedu SNS Jána Slotu Pavol Slota. Hrnko však v kandidatúre neuspel a do kresla si opäť sadol Danko.

Krátko nato prišli správy o tom, že Hrnko už má nový džob, a to u Kollára. "Dnes som nastúpil do jeho kancelárie ako jeho poradca," priznal ešte v stredu 16. septembra Hrnko pre médiá.

Viac o téme: ZárobokBoris KollárAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu