Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudli dve úmrtia na COVID-19, celkovo ich je 43

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Slovensku pribudli dve úmrtia na pľúcnu formu ochorenia COVID-19. Celkovo tak dosiaľ ochoreniu podľahlo 43 pacientov. Ide o 67-ročnú ženu hospitalizovanú v Univerzitnej nemocnici Bratislava a 87-ročnú pacientku hospitalizovanú v Nemocnici s poliklinikou Michalovce. Informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva SR.

Novému koronavírusu podľahli dve ženy. Ide o 67-ročnú pacientku, ktorá bola hospitalizovaná v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Skonala 17. septembra. A o 87-ročnú pacientku, ktorá zomrela 23. septembra a bola hospitalizovaná v Nemocnici s poliklinikou Michalovce. Následná pitva a laboratórne vyšetrenia potvrdili pľúcnu formu ochorenia COVID-19.

V nemocniciach je k dnešnému dňu hospitalizovaných 160 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 125 z nich. Na JIS-ke je 12 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 12 pacientov.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 8 048, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 433.848 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 je 43. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 3 971.

Viac o téme: PandémiaSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu