Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Nové pozitívne prípady v okrese Humenné a Snina sú prevažne kontaktmi predošlých prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ – Nové prípady pozitívne testovaných osôb na ochorenie COVID-19, ktorých za štvrtok (24. 9.) pribudlo v okrese Humenné sedem a v okrese Snina štyri, sú prevažne kontaktmi predošlých prípadov. Potvrdila to regionálna hygienička Lenka Lesňáková.

"Ide skôr o miernejšie priebehy ochorenia," doplnila. Ako dodala, v súvislosti s výskytom nového koronavírusu v regióne dosiaľ nebolo potrebné pristúpiť k uzavretiu školských či predškolských vzdelávacích zariadení. Pripomenula však, že v Sninskom okrese do konca septembra platí vyhláška sprísňujúca dosiaľ platné opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa vyhlášky je v celom Sninskom okrese zakázané organizovať a usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej, alebo inej povahy nad 300 účastníkov v exteriéri a nad 150 v interiéri. Súčasne je na týchto podujatiach zakázané pripravovať a predávať občerstvenie s výnimkou poskytovania občerstvenia pre športovcov.

Vo všetkých lôžkových zdravotníckych zariadeniach sú návštevy zakázané, výnimkou sú návštevy kňazov za účelom podávania sviatosti pomazania chorým. Zákaz návštev platí aj v interiérových priestoroch pobytových zariadení sociálnej starostlivosti.

"V záujme zdravia obyvateľstva, zabránenia vzniku nových ohnísk, zamedzenia ďalšieho šírenia ochorenia sa všetkým cirkvám a predstaviteľom cirkví v okrese Snina nariaďuje prijatie takých opatrení, aby sa minimalizovala možnosť šírenia vírusu pri organizovaní cirkevných akcií a úkonov," dopĺňajú hygienici s tým, že neodporúčajú ani organizovanie hromadných podujatí určených pre seniorov v akomkoľvek počte. RÚVZ zároveň seniorom neodporúča zúčastňovať sa na hromadných podujatiach v uzatvorených priestoroch, či cestovať do rizikových oblastí.

Viac o téme: HumennéSlovenskoSninaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu