Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Súd rozhodne o väzbe Dušana Kracinu, ktorý mal pripravovať vraždu Žilinku a Lipšica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, bude rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) stíhať väzobne Dušana K. v stredu (23.9.) od 15.00 h. Uviedla to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie "Objednávka" zadržala Dušana K. a obvinila ho z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy. Mal pripravovať vraždy prokurátora Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. Na trestnom čine sa mal Dušan K. zúčastniť ako objednávateľ.

Z príprav vrážd prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho, Žilinku a Lipšica obvinil koncom augusta 2019 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Alenu Zs., Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána Andruskóa. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. Prijať ju mala Alena Zs.

Podľa vyjadrení Žilinku a Šufliarskeho motívom pripravovaných vrážd bola ich práca. Lipšic si myslí, že motív zavraždiť ho mal podnikateľ Marian K. Dušan K. sa objavil v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Odsúdený Zoltán Andruskó tvrdil, že ho navštívil v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta B. Mal mu oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa.

Viac o téme: VäzbaLipšicŽilinkaŠpecializovaný trestný súdDušan Kracina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu