Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

OĽANO a SaS po polroku vlády tvrdia, že sa im darí posúvať Slovensko k lepšiemu

OĽaNO
OĽaNO (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Počas prvého polroka vlády Igora Matoviča (OĽANO) sa podarilo presadiť viacero vecí, ktoré posúvajú Slovensko k lepšiemu. Tvrdia to vládne hnutie OĽANO a strana SaS. OĽANO deklarovalo, že v tomto trende bude pokračovať. SaS vyzdvihla a ocenila prácu svojich ministrov a štátnych tajomníkov.

SaS je podľa slov svojho hovorcu Ondreja Šprláka hrdá na svojich ministrov a štátnych tajomníkov. "Sú zárukou odbornosti a zdravého rozumu. Prvý polrok vo vláde Igora Matoviča sa v prvom rade niesol v duchu boja proti koronavírusu, avšak podarilo sa nám presadiť viacero vecí, napríklad takzvané kilečko - súbor viac ako sto opatrení, vďaka ktorým sa Slovensko po rokoch vlády Smeru mení na krajinu, kde sa oplatí pracovať, podnikať a žiť," uviedol Šprlák v súvislosti s uplynutím prvého polroka od nástupu novej vlády.

Hovorkyňa OĽANO Dáša Macaríková poznamenala, že vláda plní základný bod svojho programu, a to je boj s korupciou a očista štátu. "Toto je poslanie, na ktoré nám dali mandát voliči a ktoré je pre túto vládu na prvom mieste," uviedla a pripomenula viaceré kauzy predchádzajúcich vlád. Tie podľa jej slov zanechali štát a jeho financie v "zúfalom stave".

OĽANO tvrdí, že vo svojich rezortoch robí zásadné zmeny. Poukázalo na zmeny v podmienkach voľby generálneho prokurátora, ambíciu zastaviť zadlžovanie nemocníc a zlepšiť starostlivosť o pacientov, ako aj na snahu o zabezpečenie bezzásahového územia v národných parkoch a podobne. "Občanom sme v programovom vyhlásení vlády sľúbili dobré a kvalitné spravovanie štátu. Prvé kroky už máme za sebou," skonštatovalo OĽANO.

Viac o téme: Igor MatovičSaSOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu